Δεν είναι λίγα τα παράπονα που ακούγονται κάθε τόσο για τα χαμηλά έως θαμπά φώτα που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, στο κέντρο και στις συνοικίες της πόλης. 

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι των διαφόρων περιοχών, τις νύχτες ο φωτισμός στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους είναι χαμηλός, με αποτέλεσμα να υπάρχουν βράδια που πολλές φορές οι δρόμοι είναι μέσα στο σκοτάδι.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμος της Πάτρας σε όλη την επικράτειά του διαθέτει 90.000 λάμπες, σε πλατείες, πεζόδρομους και γενικότερα κοινόχρηστους χώρους. Από αυτές τις 90.000 λάμπες τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν κατά την διάρκεια του έτους στην επιδιόρθωση και στην αλλαγή 14.000 λαμπτήρων φωτισμού.

Παράλληλα, κρίθηκε απαραίτητη η τοποθέτηση φώτων τύπου Led σε σχολικές μονάδες, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και χρήματα, αφού το ρεύμα που καίνε είναι χαμηλότερο και κατά συνέπεια φθηνότεροι και οι λογαριασμοί.

Το γεγονός όμως αυτό, η τοποθέτηση, δηλαδή, φωτισμού τύπου Led στους κοινόχρηστους χώρους, δίνει την αίσθηση ότι η πόλη δεν έχει και τόσα φώτα, αφού ο φωτισμός των λαμπτήρων αυτών είναι πιο χαμηλός. Η πόλη, ωστόσο εξοικονομεί, χρήμα από αυτή την κατάσταση.

Έτσι, εξηγείται γιατί ενώ υπάρχει φως, όλα μοιάζουν να είναι στο σκοτάδι…