Στην Αυστραλία βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό, ο Ανδρέας Γ. Μίντζας. Παρόλο που μας έχει συνηθίσει σε εναέρια βίντεο, αυτή τη φορά μας στέλνει φωτογραφίες από την μακρινή ήπειρο και συγκεκριμένα από το όμορφο Σίδνεϊ.

Οι εικόνες που κατέγραψε και σας μεταφέρουμε μέσα από αυτό το άρθρο, είναι μοναδικές.

Αρχικά, θα ξεφύγουμε λίγο από την εποχή που διανύουμε και θα ταξιδέψουμε πίσω στο καλοκαίρι. Ο Ανδρέας Μίντζας βρέθηκε στη Manly Beach, αλλά και στη Bondai Beach και απαθανάτισε τον κόσμο που είχε σπεύσει να απολαύσει το μπάνιο του.

Μπορεί εμείς αυτή τη περίοδο να έχουμε άδειες παραλίες, αφού σε λίγο καιρό μπαίνουμε και επίσημα στον χειμώνα, ωστόσο στην άλλη άκρη της Γης έχουν καλοκαίρι και οι εξορμήσεις στη θάλασσα είναι καθημερινές.

Εμείς, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, κάποιους μήνες μέχρι να έρθει η ώρα να ξαναβάλουμε το μαγιό μας.


Πέρα όμως, από τις γεμάτες παραλίες, το Σίδνεϊ, είναι μία πόλη με πολλές ομορφιές και αξιοθέατα.

Ποιος δεν ξέρει αυτό το εμβληματικό κτίριο του 20ού αιώνα που βρίσκεται τοποθετημένο στο σημείο Bennelong του λιμανιού. Πρόκειται για την όπερα του Σίδνεϊ, που αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο και σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Γιερν Ούντσον.

Εγκαινιάστηκε επισήμως τις 20 Οκτωβρίου 1973.

Ένα σύγχρονο εξπρεσιονιστικό σχέδιο, με μια σειρά μεγάλων προκατασκευασμένων «κοχυλιών», που διαμορφώνει τις στέγες της δομής. Όπως και να το κάνουμε, είναι εντυπωσιακό.


Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μιλήσουμε και για την Harbour Bridge.

Η εντυπωσιακή Γέφυρα του Λιμανιού είναι ένα από τα δύο σημαντικά ορόσημα του Σίδνεϊ. Ενώνει το Νότιο με το Βόρειο Σίδνεϊ και είναι παγκοσμίως μια από τις σημαντικότερες μεταλλικές κατασκευές. Αν λάβουμε υπόψιν ότι το έργο ολοκληρώθηκε πριν 84 χρόνια, η κατασκευή της εντάσσεται στη σφαίρα των τεχνολογικών θαυμάτων!

Μαγεύει τον κόσμο, ειδικά το βράδυ που είναι φωτισμένη.


Το Σίδνεΐ είναι μια όμορφη πόλη και σίγουρα θα πρέπει μια φορά τουλάχιστον στη ζωή σας, να την επισκεφθείτε.

Οι εικόνες ίσως σας πείσουν. Δείτε περισσότερες: