Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι το νεαρό παιδί, με το ζεστό χαμόγελο έχασε την ζωή του, τόσο νωρίς και τόσο ξαφνικά. 

Ο Νίκος Αλεξόπουλος, γιος του Δημήτρη Αλεξόπουλου, προϊστάμενου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, είναι ο 20χρονος φοιτητής που έφυγε από την ζωή, μετά την πυρκαγιά που έπιασε το διαμέρισμά του, στην Αγία Βαρβάρα, στην Αθήνα.

Όλοι μιλούν για ένα καλό και ευγενικό παιδί. Σπούδαζε στην σχολή Μηχανικών της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, στο ΤΕΙ Αθηνών, έχοντας τελειώσει το 2ο ΕΠΑΛ, στην Πάτρα. Έβλεπε με αισιοδοξία την ζωή και είχε όνειρα για το μέλλον.

Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, στον κύκλο των φίλων του και των ανθρώπων που τον είχαν γνωρίσει από κοντά. Ήταν ένα παιδί μόλις 20 χρονών. Κρίμα και άδικο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει τα εξής: «Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης μικρής έκτασης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα 4ου ορόφου, στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Λεωνιδίου 1 του δήμου Αγίας Βαρβάρας, στο νομό Αττικής. 

Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο Ν.Α. 21 ετών, του οποίου ο θάνατος διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε». Στο συμβάν, για το οποίο η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 05:27 του Σαββάτου, επιχείρησαν επτά πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα».