Ο Άι Βασίλης των γλυκών και των χριστουγεννιάτικων λιχουδιών, είναι ένας και δεν έρχεται από την Καισαρεία, ούτε έχει ταράνδους και έλκηθρο.

Θα τον βρείτε στην Πάτρα και είναι σίγουρο ότι τον έχετε επισκεφθεί και άλλες μέρες του χρόνου, αφού έχει τόσο όμορφα και νόστιμα πράγματα που θα ήταν κρίμα να τα απολαμβάνουμε μόνο τα Χριστούγεννα.

Μιλάμε φυσικά για τον «Παύλο & Ξερό Ψωμί» που φτιάχνει τα πιο υπέροχα μελομακάρονα, τους πιο σπιτικούς κουραμπιέδες και γενικότερα τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που σίγουρα έχουμε αγαπήσει.

Κάθε Χριστούγεννα λοιπόν, ο «Παύλος & Ξερό Ψωμί» μετατρέπεται σε… Άι Βασίλη και κάνει τις καλύτερες προσφορές, χαρίζοντας στο ένα κιλό μελομακάρονα ή κουραμπιέδες, άλλο ½ κιλό ως δώρο.


Είναι φυσικά η πιο αχτύπητη προσφορά των γιορτών, γιατί τα Χριστούγεννα θα πρέπει να έχουν μόνο αγάπη, χαρά και να είναι δοτικά, με δώρα σαν και αυτά που μας κάνει το γνωστό αρτοποιείο.

Βλέπεις, παρά την ονομασία του, τίποτα δεν είναι «ξερό», τίποτα δεν είναι «πεζό», όλα έχουν μία άχνη, μία φρεσκάδα και το άρωμα του ζεστού φούρνου, στοιχεία που μαρτυρούν την αγάπη και το μεράκι όλων γι' αυτό που γίνεται εκεί.

Δίνοντας, έτσι, στην ατμόσφαιρα, ένα γιορτινό χρώμα, ένα χρώμα σαν και αυτό των Χριστουγέννων. Καλές γιορτές λοιπόν με «Παύλο & Ξερό Ψωμί»!