Η Πελοπόννησος, η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, χαρακτηρίζεται για την μοναδική ιστορία της και για προορισμούς που ξεχειλίζουν από αυθεντικότητα. Όλη η ιστορία και η φύση της Μεσογείου είναι αποτυπωμένη σε αυτό τον τόπο.

Κάθε γωνιά του κρύβει και κάτι ξεχωριστό με υπέροχα χαρακτηριστικά. Αδιαμφισβήτητα εκεί θα βρούμε φιλόξενες πόλεις, δαντελωτές ακτές, σημαντικά μνημεία αλλά και αστείρευτης ομορφιάς δημιουργήματα της φύσης όπως το Σπήλαιο του Διρού στο νομό Λακωνίας που μονοπωλεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Το σπήλαιο εξερευνήθηκε συστηματικά από τους σπηλαιολόγους Iωάννη και Άννα Πετροχείλου. Aπό το 1949 έως το 1960 είχαν χαρτογραφηθεί 1.600 μέτρα. Στην εποχή μας το γνωστό μήκος ξεπερνά τα 14 χιλιόμετρα.

Στα ευρήματα του σπηλαίου με τους εντυπωσιακούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες συγκαταλέγονται απολιθωμένα οστά ιπποπόταμου, πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού και κουναβιού, καθώς και κεραμική, που υποδηλώνει ανθρώπινη παρουσία.

Μοναδική εμπειρία αποτελεί η περιήγηση με βάρκα στα λιμναία τμήματα της Βλυχάδας, που όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες και το βίντεο επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα μαγευτικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο και γενικότερα… σε ένα άλλο κόσμο.


Βίντεο-Greece LiveTV