Ασυνήθιστα ζεστός παραμένει για την εποχή ο καιρός με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 18 βαθμούς ενώ η Αφρικανική σκόνη που έχει επισκεφτεί την πόλη μας κάνει την ατμόσφαιρα αρκετά αποπνικτική. 

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΜΥ, άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός τα επόμενα 24ωρα σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν όσοι είναι να ταξιδέψουν με πλοία να ενημερωθούν από το Λιμεναρχείο για τις απαγορεύσεις απόπλου.

Ο καιρός του Σαββάτου

Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα. Συγκεκριμένα δυτικά του Κυπαρισσιακού Κόλπου και στα ανοιχτά του νότιου Ιονίου θα σχηματίζονται οργανωμένες νεφώσεις και συμπλέγματα διάσπαρτων καταιγίδων που θα κινούνται προς την ηπειρωτική χώρα, επηρεάζοντας σε σημαντικό βαθμό τη δυτική, βορειοδυτική, νοτιοδυτική Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία. Ασθενείς έως μέτριες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα Ιόνια νησιά και την Ήπειρο, ιδίως νωρίς το πρωί. Πιθανώς διάσπαρτες καταιγίδες να σχηματιστούν στο κεντρικό Ιόνιο με γρήγορη διάλυση.

Προέκταση των φαινομένων θα επηρεάζει ασθενώς κατά διαστήματα την Αιτωλοακαρνανία, την κεντρική Στερεά, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, τη βόρεια-βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία. Bροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά περιόδους και στα ορεινά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.