Άκρως υποβαθμισμένος είναι ο καταυλισμός του Ριγανόκαμπου, με τις συνθήκες υγιεινής να είναι σε άθλια κατάσταση και τα μικρά παιδιά Ρομά να κινδυνεύουν με σημαντικές ασθένειες και μολύνσεις.

Τα όσα είδαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Υγεία για όλους», πηγαίνοντας στον καταυλισμό, ήταν άκρως απογοητευτικά, η κατάσταση που αντιμετώπισαν ήταν χειρότερη από ότι περίμενα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει κάτι για να αλλάξει άμεσα. 

Τα μέλη του προγράμματος πήγαν στο Ριγανόκαμπο για να εμβολιάσουν τα παιδιά που βρίσκονται εκεί και να συμβάλλουν όσο μπορούν στην βελτίωση της υγιεινής των σκηνιτών, καταγράφοντας τα στοιχεία και την κατάσταση.  

Όπως ανέφεραν, η κατάσταση είναι τραγική. Στην πραγματικότητα, ο καταυλισμός στο Ριγανόκαμπο είναι ο χειρότερος από όσους έχουν επισκεφθεί ανά την χώρα, αφού δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει αποχέτευση, ενώ οι σκηνίτες εκεί ζουν στην κυριολεξία μέσα στην βρώμα.

Όπως τονίζουν θα πρέπει να υπάρξει σύντομα μία πρωτοβουλία από τους φορείς που να δίνει ρεαλιστικές λύσεις, αφού ο καταυλισμός στην κατάσταση που βρίσκεται αποτελεί μία εστία μολύνσεων και είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία της περιοχής.