Επιστολή απέστειλε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος προς τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, ζητώντας να οριστούν μειωμένα διόδια και στην Αχαΐα, στους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους της περιοχής, κάτι που έχει γίνει στην Εγνατία Οδό. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε στο μείζον θέμα των διοδίων στο Νομό Αχαΐας και μετά την ολοκλήρωση του τμήματος της Ολυμπίας Οδού, Κόρινθος-Πάτρα.

Είναι γνωστό και σε εσάς, ότι για χρόνια, σ΄ ένα δρόμο Καρμανιόλα, είμαστε αναγκασμένοι ως χρήστες της οδού, να καταβάλουμε δυσανάλογης αξίας διόδια, ακόμα και όταν βρισκόταν σε εργοταξιακή μορφή.

Δυστυχώς, με τη λειτουργία της οδού, όπως παραδόθηκε, λειτουργούν ήδη διόδια εντός του Νομού που το κόστος τους καθιστά στην ουσία «απαγορευτική» τη χρήση στους πολίτες της Αχαΐας, ενός δρόμου που χρόνια αναμενόταν να διευκολύνει τις μετακινήσεις.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι το να χρησιμοποιείται κατά κόρον η παλαιά εθνική οδός, με όσα προβλήματα επιφέρει η χρήση της. Όσα αναφέρουμε, σας έχουν γίνει γνωστά ήδη και από τους Δήμους του Νομού, με σειρά πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει.

Αναμένοντας τις πρωτοβουλίες σας, ενημερωθήκαμε από τη δημοσιότητα ότι ήδη με απόφασή σας, προβλέπετε ειδικές ρυθμίσεις για τον οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού, τόσο για τους ανέργους συμπολίτες μας, όσο και για τους κατοίκους των όμορων περιοχών των διοδίων.

Είμαστε αναγκασμένοι να παρατηρήσουμε, ότι για έναν δρόμο όπως η Εγνατία Οδός, που για χρόνια δεν υπήρχαν διόδια, κι αργότερα αυτά που λειτούργησαν ήταν με χαμηλό κόστος, γεγονός που λειτούργησε θετικά στην αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής, τώρα που προτίθεστε να λειτουργήσετε περαιτέρω σταθμούς διοδίων, ήδη προβλέπετε και ειδικές ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Θεωρώντας αυτονόητο, ότι και η περιοχή της Αχαΐας αλλά και όλης της Δυτικής Ελλάδας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται δυσμενέστερα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας και ενώ για χρόνια έχει πληρώσει το αντίτιμο με κόστος σε ζωές και χρήμα, περιμένουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες σας και για τους οδικούς άξονες που πρόσφατα παραδόθηκαν σε κυκλοφορία στην περιοχή μας.

Η σημερινή οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας, πρέπει να αξιολογηθεί και φυσικά να προβλεφθεί οι άνεργοι αλλά και οι ΑΜΕΑ να τύχουν της απαλλαγής καταβολής διοδίων. Όπως επίσης και οι κάτοικοι της Αχαΐας να εξαιρεθούν με ειδικές ρυθμίσεις της πλήρους καταβολής των διοδίων που τριχοτομούν την περιοχή στην οποία ζουν και κινούνται καθημερινά».