Σε κλοιό καταλήψεων είναι τα λύκεια της Πάτρας και της Αχαΐας, αφού το ένα μετά το άλλο ξεκινούν κινητοποιήσεις με κύριο αίτημα τους τις... απουσίες.  

Συγκεκριμένα το νέο σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο και η κυβέρνηση, κάνοντας διαβουλεύσεις στην Βουλή, χωρίς ακόμα να το έχει ψηφίσει, αλλάζει όλα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα για τις απουσίες.

Έως τώρα ξέραμε ότι οι απουσίες χωρίζονται στις δικαιολογημένες και στις αδικαιολόγητες, με το όριο για τους μαθητές να σταματάει στις 164. Πλέον ο διαχωρισμός αυτός μεταξύ δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων καταργείται, ενώ το όριο των απουσιών πέφτει στις 114.

Όποιος κάνει παραπάνω χάνει απευθείας την χρονιά και παραμένει στην ίδια τάξη. Η διεύθυνση του σχολείου σε κάθε τριάντα απουσίες που θα κάνει ο μαθητής θα πρέπει να ειδοποιεί τους γονείς του παιδιού μέσω ηλεκτρονικού e-mail ή sms.

Οι αλλαγές που θέλει να περάσει η κυβέρνηση έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, αλλά και τον προβληματισμό μεταξύ των καθηγητών και των γονιών. Οι καταλήψεις έτσι προχωρούν σαν… ντόμινο από σχολείο σε σχολείο της Πάτρας και της Αχαΐας, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν μάλιστα, παρόλο που σε διαδικτυακή σελίδα για τα σχολεία φαίνεται ότι δεν βρίσκεται κανένα λύκειο της περιοχής υπό κατάληψη,  στον «χορό» των κινητοποιήσεων θα μπουν και άλλα σχολικά συγκροτήματα το επόμενο διάστημα.

Όσο για το πόσα σχολεία είναι υπό κατάληψη αυτή την περίοδο; Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο φορέα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μας απάντησαν ότι δεν τους επιτρέπεται να μας πουν…