Μετά τον Απόστολο Κατσιφάρα που έστειλε προσωπική επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των πλειστηριασμών, δήλωση απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό έκανε για το ίδιο ζήτημα και η δημοτική σύμβουλος, Ουρανία Μπίρμπα.

Τόνισε συγκεκριμένα: «Αλέξη σου γράφω κι εγώ όπως ο περιφερειάρχης. Η κυβέρνηση οφείλει: -να επεκτείνει και μετά το 2018 τα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας σύμφωνα με το ψηφισμένο θεσμικό πλαίσιο που αυτή η κυβέρνηση επανέφερε (γιατί οι Σαμαροβενιζέλοι είχαν ήδη καταργήσει ουσιαστικά το νόμο Κατσέλη) - να διαχωρίσει τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.

Επίσης δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε μέσα από καμία καμπάνια της περιφέρειας περί συνταγματικής αναθεώρησης (που θα γίνει σε 10 χρόνια αν γίνει!) «περί δικαιώματος στη στέγη»!! να ξεσπιτώνονται οικογένειες και να δίνονται χαμοκέλες!

Τέλος, δεν μπορεί να παρέχεται προστασία σε όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα δάνειά τους και δεν το κάνουν σε βάρος εκείνων που έχουν πραγματική αδυναμία, δεν μπορεί να ευνοούνται πάντα οι μπαταχτσήδες και οι “πονηροί” που με κλεμμένα μεροκάματα και θαλασσοδάνεια το έπαιζαν «επιχειρηματίες»!!».