Αυξανόμενες είναι οι  ελλείψεις που παρατηρούνται στα Αστυνομικά τμήματα Αχαΐας, τόσο στην Πάτρα, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού.

Οι ελλείψεις αυτές αφορούν σε βασικά υλικά στην καθαριότητα και απολύμανση των οχημάτων και των εγκαταστάσεων – με κίνδυνο για την υγεία των ίδιων των αστυνομικών αλλά και των κρατουμένων και των επισκεπτών.

Μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται και σε βασικά υλικά εξοπλισμού όπως ο περιορισμένος αριθμός παλαιού τύπου αλεξίσφαιρα, πεπαλαιωμένα οχήματα, αλλά και απαρχαιωμένα συστήματα επικοινωνίας.

Παράλληλα ελλείψεις υπάρχουν και στις ειδικές στολές δικυκλιστών και των ειδικών υπηρεσιών, στα φωσφορούχα γιλέκα, στο υγειονομικό υλικό (γάντια, μάσκες κλπ), μέσα σήμανσης της Τροχαίας, συντήρηση, καθαρισμός και ελαστικά οχημάτων, ατομικός εξοπλισμός Αστυνομικού κ.α., τα οποία ή δεν υπάρχουν ή βρίσκονται στις υπηρεσίες σε πολύ μικρές ποσότητες.

Όλα αυτά είναι θέματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς της Αχαΐας και τις συνδικαλιστικές τους ενώσεις, τονίζοντας ότι οι ελλείψεις αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο στην άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και στην αποτελεσματική καταπολέμησης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην τακτική χρηματοδότηση της ΕΛ.ΑΣ. και των τμημάτων της, με αποτέλεσμα αυτές οι ελλείψεις να αιωρούνται και να αυξάνονται αντί για να μειώνονται.

Για το θέμα έκανε και σχετική ερώτηση στην Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας, ζητώντας  να βρεθεί μία οριστική λύση με τις ελλείψεις στον εξοπλισμό των αστυνομικών.