Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών Δράσεων της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr με την υποστήριξητων Πολιτών Εν Δράσει -μετά την παράταση που δόθηκε- ολοκληρώνει τις επόμενες μέρες την προσπάθεια συλλογής και προώθησης ρουχισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στους κρατούμενους του καταστήματος κράτησης Αγίου Στεφάνου Αχαΐας που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας.

Η προσπάθεια αυτή, η οποία αποσκοπεί στην κάλυψη βασικών αναγκών των ατόμων που εκτίουν την ποινή τους αυτή την περίοδο για παραβατική συμπεριφορά, αποτελεί συμβολή της Κοινωνίας των Πολιτών στην ευθύνη της πολιτείας για στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Τα είδη που συλλέγονται περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Ρουχισμός και υπόδηση: Φανέλες ή t-shirt, μεγέθη Μ,L,XL (κατά προτίμηση όχι λευκές για να μη λερώνονται εύκολα), Αντρικά Εσώρουχα, μεγέθη Μ,L,XL ή Νο 3,4,5, Φόρμες, μεγέθη M,L,XL, Μπλούζες, Κάλτσες, καθώς και Σαγιονάρες-παντόφλες πλαστικές και αθλητικά παπούτσια, μεγέθη 41-44. Τέλος σεντόνια, πετσέτες και μαξιλαροθήκες. Τα προαναφερόμενα είδη είναι σκόπιμο είτε να είναι καινούργια (τουλάχιστον τα εσώρουχα), είτε σε καλή κατάσταση.

Είδη Καθαριότητας και Ατομικής Υγιεινής: Πετσέτες προσώπου και Σαμπουάν, Οδοντόκρεμες, Οδοντόβουρτσες, Απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων όλα σε οικονομικές συσκευασίες.

Σε όσους από τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειας δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την προμήθεια ή την ανεύρεση των παραπάνω ειδών με χαμηλό κόστοςέχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την προσπάθεια δίνοντας χρήματα (ακόμα και λίγα ευρώ). Η Κοινο_Τοπία δεσμεύεται με τα χρήματα αυτά να αγοράσει είδη από τις παραπάνω κατηγορίες σε πολύ χαμηλές τιμές (χονδρικής-στοκ που έχει βρει) και να τα διαθέσει.

Η προώθηση και διανομή των ειδών θα γίνει, όπως και τις άλλες φορές, σε συνεργασία με το Τμήμα φυλακών της Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και την πιστοποίηση για παρεμβάσεις σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραδίδουν τα είδη και τα χρήματα στο κατάστημα ΠΟΤΑ Σπηλιώτη, πεζόδρομος Ρ. Φεραίου 134 (μεταξύ Βότση και Φιλοποίμενος), ώρες καταστημάτων, έως και Παρασκευή 15/12/2017. Πληροφορίες 2615.002009.