«Ιφιγένεια εν γένει... tragic» ο τίτλος της νέας παραγωγής της θεατρικής ομάδας «Υποκριτές», μια συρραφή-παρωδία των δύο τραγωδιών του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και «Ιφιγένεια εν Ταύροις», με την υπογραφή της Λίλιαν Δημητρακοπούλου, η οποία έχει γράψει και το «Ποιος σκότωσε τον William?», που χάρισε στους «Υποκριτές» πολλά βραβεία στο πανελλήνιο Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Ο Μίλτος Παπλάς επέλεξε ένα κείμενο που ταιριάζει πολύ στην ιδιοσυγκρασία των  μελών της ομάδας, που αποδεικνύουν ότι έχουν μια γνήσια κωμική φλέβα. Οι διάλογοι της Λίλιαν Δημητρακοπούλου είναι ξεκαρδιστικοί, με άκρως καυστικά σχόλια, δοσμένα με παραλληλισμούς για την ζωή του σήμερα. Χρησιμοποιώντας μια λαϊκή γλώσσα, δίνει έναν ανάλαφρο και χιουμοριστικό τόνο στις γνωστές ιστορίες και δεν διστάζει να σατιρίσει τους πάντες.

Ευρηματική η σκηνοθεσία του Μ.Παπλά, επέλεξε την «γραμμή» της σταδιακής συνεχούς κορύφωσης του γέλιου και της κωμικής έντασης, την συνεχή άνοδο του ρυθμού με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία να κάνει μικρή κοιλιά η παράσταση, αλλά όταν ερχόταν το επόμενο κύμα αβίαστου γέλιου και απόλαυσης σε παράσερνε και σε έκανε να τοποθετείς σε δεύτερη μοίρα τις ελάχιστες αδυναμίες της και στο τέλος η συνολική θετική εικόνα της παράστασης να δικαιώνει όλους τους συντελεστές της. Οι ρόλοι έχουν ο καθένας τους κι έναν τρόπο για να κινηθούν, να παίξουν, να τραγουδήσουν, αλλά ταυτόχρονα, μέσα από μια εξαιρετική χημεία, ο τρόπος του ενός δένει με τον τρόπο του άλλου σε ένα απόλυτα αρμονικό σύνολο.

Οι ηθοποιοί δημιουργούν ένα ρυθμικό τέμπο, που διαρκώς επιταχύνεται, καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση. Οι ερμηνείες τους παρασέρνουν το κοινό στον κόσμο του έργου. Η Θέμιδα Ιωάννου είναι εκφραστικά ώριμη, με αίσθηση του μέτρου και δυναμική. Η Αναστασία Μαργαρίτη ξεχωρίζει για την εκφραστικότητα στο βλέμμα, τη φωνή και την κίνηση της. Οργισμένος, ασυγκράτητος, πυρετικός, παθιασμένος ο Γιώργος Παράμερος. Ο Μίλτος Παπλάς εντυπωσιάζει με την ενέργεια και την κωμική στόφα του. Ο Σπύρος Τούμπλαρης  ερμηνεύει με νεανική φρεσκάδα κι έντονο αυτοσαρκασμό. Πληθωρικό ταλέντο και με εξαιρετική αίσθηση τoυ τάιμινγκ ο Γιώργος Νταλιάνης. Η Γιώτα Αλεξανδρή και η Βασιλίνα Γιαννάκη κλέβουν τη παράσταση από τον χορό.

Πρέπει να δείτε την παράσταση «Ιφιγένεια εν γένει... tragic» για την φρεσκάδα της, το κέφι της, τη ζωντάνια της, το χιούμορ της. Μια παράσταση που χαρίζει πολύτιμο γέλιο, εμποτισμένη με την ψυχή των παιδιών της ομάδας και αξίζει σίγουρα να συνεχίσει την καριέρα της και να ανέβει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Γιώτα Αλεξανδρή, Άσπα Αντωνοπούλου, Γιώτα Καραλή, Ηλίας Γιαννιάς, Γιώργος Παράμερος, Γιώργος Νταλιάνης, Ελένη Καραλή-Σαρακίνη, Αναστασία Μαργαρίτη, Μιλτος Παπλάς, Άλκης Σαρακίνης, Σταυρούλα Παναγιωτοπούλου, Αφροδίτη Κωνσταντινοπούλου, Βασιλίνα Γιαννάκη, Θέμιδα Ιωάννου, Σπύρος Τούμπλαρης, Ασημάκης Στρατόγιαννης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Μάχη Αντωνοπούλου

Στο θέατρο Αγορά από 4 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου κάθε Δευτέρα - Τετάρτη -Σάββατο - Κυριακή και ώρα 20.30

Κρατήσεις και προπώληση εισιτηρίων κάθε μέρα από τις 12.00 στο τηλ. 6934 242400 και από το ταμείο του θεάτρου μετά τις 19.00 τις ημέρες των παραστάσεων.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ, άνεργοι-φοιτητές 8 ευρώ.