Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών παρουσιάζε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωι στο Ξενοδοχείο Patras Palace το βιβλίο της Κεφαλονίτισσας Συγγραφέως και Ζωγράφου Πολύμνιας –Πολλάτου –Βαγγελάτου με τίτλο και η ζωή συνεχίζεται.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν
Εφη Αναλυτή
Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών
Αντυ Μπακοπούλου
Δημοσιογράφος
Χρυσή Κοσμάτου
Δημοσιογράφος
Κατερίνα Τσιούμα
Φιλόλογος
Μουσική Επιμέλεια Νίκος Λέκκας
Συντονίζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου


Και η ζωή επιμένει να συνεχίζεται. Η Α. Πολάτου–Βαγγελάτου επανέρχεται με το δεύτερο μέρος της τριλογίας–μελέτης των δυναμικών και πολύπαθων γυναικών στην εποχή της οικονομικής και αξιακής κρίσης.

Η σύγχρονη πραγματικότητα έχει μεταβάλει άρδην την καθημερινότητα και τα κοινωνικά τεκταινόμενα ξεφτίζουν νωχελικά και βασανιστικά τις αξίες μας. Έτσι, η συγγραφική πρόθεση δοκιμάζει και δοκιμάζεται μέσα στη μυθιστορηματική γραφή, παρακολουθώντας τη Μέλπω, τη νεαρή ηρωίδα του μυθιστορήματος Κάτω από τη σκιά της χρυσόσκονης. Η δραστήρια Μέλπω περιπλανιέται στους σταθμούς της ζωής της, μιας ζωής που επιμένει να συνεχίζεται. Στις εσωτερικές αγωνίες της και στις αλληλεπιδράσεις της με το ισχυρό φύλο και ποικίλες αδύναμες κοινωνικές ομάδες, εντός και εκτός συνόρων, χαρτογραφούνται και αποκαλύπτονται τα δεινά του ανθρώπου της εποχής μας: η γενικευμένη κρίση, η αγωνία της λύτρωσης, η ανυπαρξία της ασφάλειας, η αναζήτηση της θαλπωρής, η ανελέητη μοναξιά, η απώλεια, το ευμετάβολο των πάντων. Στην πάλη για τον επιούσιο, όμως, η Μέλπω αγωνίζεται διπλά. Αντιμάχεται τα πάθη και τα λάθη της, τις αδυναμίες και τις ενοχές από το παρελθόν, τα φετίχ και τις γρήγορες απομυθοποιήσεις της, τα όνειρα για το μέλλον.

Υπάρχει χώρος κάπου για την ελπίδα, όταν ο βίος απαντά: «Και η ζωή επιμένει να συνεχίζεται…»;