Πριν από λίγες ημέρες το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών είχε την χαρά να επισκεφθεί την ηρωική πόλη της Νάουσας και να δώσει το παρόν στο 3ο Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών που διοργανώθηκε από το Λύκειον των Ελληνίδων Νάουσας.

Το Φεστιβάλ, διάρκειας τριών ημερών, περιλάμβανε βραδιά χορού όλων των συμμετεχόντων Λυκείων των Ελληνίδων στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ημερίδα με θέμα: «Εναλλακτικές  Προσεγγίσεις στη Λαϊκή Παράδοση» με εισηγητές αξιόλογους ανθρώπους του χώρου και γλέντια με παραδοσιακές ορχήστρες. Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με ξεναγήσεις σε σημαντικά μνημεία της ιστορικής πόλης και της ευρύτερης περιοχής όπως στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Νάουσας, στη Σχολή του Αριστοτέλους, στους Τάφους των Ανθεμίων καθώς και σε τοπικό οινοποιείο μιας και η Νάουσα φημίζεται για το γνωστό Ξινόμαυρο κρασί της.

Αντάμωμα Λυκείων από κάθε άκρη της Ελλάδας από Ορεστιάδα, Άγιο Νικόλαο, Πάτρα, Βέροια, Αχαρνές, Νάουσα, Φλώρινα, .... Συνάντηση Προέδρων Λυκείων, Χοροδιδασκάλων, Μουσικών, Χορευτών, φίλων της Παράδοσης. Ένωση χεριών και ανακάτεμα μουσικής από κάθε σημείο του ελλαδικού χώρου. Αυτά και άλλα πολλά όμορφα έχει να κρατήσει η Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ, οι χορευτές και οι συνοδοί από αυτό το όμορφο ταξίδι στην φιλόξενη Νάουσα.