Δεν άρεσε στους εμποροϋπαλλήλους της Πάτρας ούτε η μέρα της Black Friday, τονίζοντας ότι το αμερικάνικό αυτό έθιμο, ανάγκασε τους εργαζόμενους των μεγάλων πολυκαταστημάτων να εργάζονται επί ώρες, από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν η Μαύρη Παρασκευή συνέβαλε στην καταπάτηση των όρων κάθε εργασιακής σύμβασης που έχει απομείνει «ζωντανή», ενώ ανάγκασε τους υπαλλήλους να εργάζονται συνεχόμενα από υπερβολικό φόρτο εργασίας, χωρίς να μπορούν "να πάρουν ανάσα".

Όπως αναφέρουν στις συζητήσεις τους, αλλά και στις δηλώσεις που έχουν κάνει κυρίως σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, υπήρχαν περιπτώσεις σε μεγάλα καταστήματα αλυσίδων της Πάτρας, στα οποία αν πήγαινες το πρωί θα συναντούσες τους ίδιους το βράδυ!

Δούλευαν, δηλαδή, συνεχόμενα, χωρίς φυσικά να γνωρίζει κανείς αν πρόκειται να πάρουν παραπάνω χρήματα. Μάλιστα κατά την διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής υπήρχαν και κάποιες κινητοποιήσεις από μέλη των σωματείων, έξω από τέτοια καταστήματα, κρεμώντας πανό, την ίδια ώρα που μέσα στα μαγαζιά γινόταν ο χαμός από τον κόσμο.

Στους κύκλους τους οι εμποροϋπάλληλοι μιλούν για τον ευτελισμό της αγοράς, μέσα από την Black Friday, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για το αυξημένο εορταστικό ωράριο που θα έχουν οι συνάδελφοι τους την φετινή εορταστική περίοδο, όπου τα καταστήματα υπάρχει μεγάλη περίπτωση να είναι ανοικτά τρεις Κυριακές (17,24 και 31).

Σημειώνουμε ότι οι εμποροϋπάλληλοι που θεωρούν ότι πληρώνουν ουσιαστικά το μάρμαρο της παρατεταμένης ύφεσης στα μαγαζιά,  δουλεύοντας σε μέρες και ώρες εκτός του ωραρίου τους, έχουν ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την πιθανότητα υλοποίησης της "Λευκής Νύχτας" στην αγορά της Πάτρας.