Ατυχία και απειρία κόστισαν στην Παναχαϊκή την ήττα, στον αγώνα που έδωσε η ομάδα με τον Άρη, στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, στο πρωτάθλημα της Football League.

H Πατρινή ομάδα θα μπορούσε να είχε φύγει από το Κλεάνθης Βικελίδης, ακόμα και με την νίκη, όμως στο τέλος έφυγε γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τον έμπειρο Άρη, που στην επανάληψη έδειξε με την εμφάνιση που πραγματοποίησε γιατί θεωρείται φέτος το μεγάλο φαβορί για την άνοδο.

Η Παναχαϊκή προηγήθηκε στο 9’ με τον Μωραίτη να κάνει το 0-1, με ένα γκολ που της έδωσε φτερά για τη συνέχεια. Ο Άρης όμως βρήκε τον τρόπο να απαντήσει στους ορμητικούς φιλοξενούμενους του και να ισοφαρίσει στο 46’ με τον Πλατέλλα.

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε φουριόζος και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, κλείνοντας την Παναχαϊκή στο καρέ της ήταν αυτός που έκανε τελικά το 2-1 με τον Δελαζήση στο 78’. Ο αγώνας ήταν έτσι και αλλιώς ιδιαίτερα δύσκολος για την Παναχαϊκή που στάθηκε με αξιοπρέπεια και κοίταξε στα μάτια τον Άρη, μέσα στην έδρα του.

Αξίζει να σταθεί κανείς στην καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Άρη, αλλά και στο ηρωικό πνεύμα των 60 περίπου φιλάθλων της Παναχαϊκής που παρά τις απαγορεύσεις που προσπάθησε να επιβάλει τελευταία στιγμή ο υφυπουργός, Γ. Βασιλιάδης, αυτοί ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη και συμπαραστάθηκαν στην ομάδα τους.

Άρης (Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης (84’ Μπούρμπος_, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Ντούνης (71’ Ντούνης), Ιντζόγλου, Καπνίδης (68’ )Κάσος , Πασάς, Πλατέλλας

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Λουμπαρδέας, Μουστακόπουλος (85’ Κυνηγόπουλος), Μακρυδημήτρης, Γκίνο, Στεργίδης, Φωτάκης, Αποστολόπουλος (46’ Πολυχρόνης), Φουρλάνος, Μωραΐτης (63’ Γκέσιος).