Στις 300 τον μήνα, έχουν φτάσει οι συλλήψεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου και των ανδρών του Λιμενικού που προσπαθούν να κρατήσουν τους μετανάστες μακριά από τον χώρο του νέου λιμανιού.

Ο αριθμός αυτός φανερώνει από μόνος του το μέγεθος της αυξητικής τάσης του μεταναστευτικού κύματος που έχει ξεκινήσει εδώ και ορισμένους μήνες στην Πάτρα, με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που έχουν ξεριζωθεί από τις χώρες τους να έρχονται για "διαμονή" στα εγκαταλειμμένα εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου, οι συλλήψεις τέτοια εποχή την περασμένη χρονιά δεν ξεπερνούσαν τις 90 τον μήνα. Ο αριθμός των μεταναστών είναι τόσο μεγάλος που αρκετοί από αυτούς δεν χωρούν στους άτυπους καταυλισμούς της Αβεξ και του Λαδόπουλου, με αποτέλεσμα να προχωρούν στην αναζήτηση «στέγης» ακόμα και σε άλλα σημεία της Πάτρας.

Τις προάλλες μόνο αρκετοί Πατρινοί που περνούσαν από την Γούναρη είδαν ένα ζευγάρι με τρία παιδιά από την Συρία, ενώ αρκετοί μετανάστες - πρόσφυγες έχουν ξεκινήσει να κάνουν βόλτες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Πάτρας, έχοντας όμως κύρια βάση τους την Ακτή Δυμαίων.

Αυξητικές τάσεις στο μεταναστευτικό "κύμα"

Είναι μετανάστες που έρχονται από την Αθήνα και από άλλα μέρη της Ελλάδας με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να βρουν τον τρόπο για να ταξιδέψουν στις χώρες της Δύσης και της Κεντρικής Ευρώπης.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης, Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, μιλώντας στο patrasevents.gr για το θέμα τονίζει: «Υπάρχει μία σταθερά αυξητική τάση των μεταναστών μπροστά από το νέο λιμάνι, στον χώρο των παλαιών εργοστασίων.

Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να μπουν στο νέο λιμάνι για να ταξιδέψουν λαθραία, είτε με το φορτηγό, είτε με το καράβι στην Ιταλία. Προσπαθούν μαζικά, κάνοντας ταυτόχρονα μαζικές εξορμήσεις 40 και 50 ατόμων σε διάφορα σημεία του λιμανιού, με τους άνδρες του λιμενικού να τρέχουν για να τους προλάβουν». Όπως τονίζει ο ίδιος η κατάσταση μέχρι ώρας παραμένει υπό έλεγχο.