Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν συμμετάσχει σε εθελοντικές δράσεις που εκτός από το να αλλάξουν την πόλη μας, έχουν καταφέρει να αλλάξουν τη νοοτροπία αρκετών ανθρώπων θέτοντας τους προβληματισμούς τους, δημόσια και μάλιστα εμπράκτως!

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτ@ξη που ξεκίναν τις δράσεις τους στην Πάτρα, βραβεύτηκαν και μάλιστα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Η τελετή έγινε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στα πλαίσια της βράβευσης των εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων που η Ελλανοδίκη Επιτροπή των Νησίδων Ποιότητας επέλεξε να τιμήσει...

Τα βραβεία απέδωσε ο κ. Παυλόπουλος ενώ για την "δική" μας ομάδα το βραβείο παρέλαβε η κα. Κανέλλα Κοντονή!

Φέτος βραβεύτηκαν 8 Οργανώσεις, από σύνολο 76 υποψηφιοτήτων. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜKO), καθώς και ομάδες συλλογικής δράσης πολιτών που συμμετείχαν, δραστηριοποιούνται στους τομείς αλληλεγγύης, πρόνοιας, φυσικού, πολιτιστικού ή κοινωνικού περιβάλλοντος, στην προώθηση της ισότητας των φύλων, της ισότητας ευκαιριών, καθώς και στην προώθηση και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μέσα από μια αντικειμενική, προκαθορισμένη και διαφανή διαδικασία, επιλέγονται οι νικήτριες συμμετοχές, οι οποίες δεν είναι ακόμα ευρύτερα γνωστές, αλλά προσφέρουν εθελοντικό έργο ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν και ως δημιουργικά πρότυπα για την Κοινωνία και ειδικότερα για τη νέα γενιά.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο βραβεύτηκε και η εθελοντική ομάδα "Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτ@ξη" η οποία είχε υποβάλει υποψηφιότητα. Την ομάδα παρουσίασε ο ολυμπιονίκης μας Σπ. Γιαννιώτης. 


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΕΝτάξη

Στην σύντομη ομιλία της η κα. Κοντονή αφιέρωσε το βραβείο της στον Αντύπα Τζανέτο (πρόεδρο της Praksis) που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια στη ζωή αλλά και τον "μέντορα", όπως τον αποκάλεσε Παντελή Πανταζάκα.

Μεταξύ άλλως σημείωσε "Είναι μια ηθική αμοιβή για να γεμίσουμε το δισάκι μας και να συνεχίσουμε να δίνουμε..."

Οι Κοινωνικοί λειτουργοί ΕΝτάξη έχουν οργανώσει πολλές σημαντικές δράσεις στην Πάτρα για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο ενώ έχουμε να θυμόμαστε τις ζωγραφιές στους τοίχους του γενικού νοσοκομείου της Πάτρας και πολλά ακόμα...

Σας ευχαριστούμε!

Η ομάδα...

Οι "Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτάξη" είναι μια Εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται στην πόλη της Πάτρας και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση Δασκάλων - Γονέων και κυρίως Μαθητών, για την ασφαλή και με ΜΕΤΡΟ πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Αποτελείται μόνο από Κοινωνικούς Λειτουργούς, επαγγελματίες και φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα παίζουν κοινωνικοί Λειτουργοί, οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί στο πρόγραμμα "Αριάδνη" το οποίο πρόγραμμα, αφορά την αποφυγή του "εθισμού" στο Διαδίκτυο παιδιών και εφήβων. Εμβληματικό απόφθεγμα της ομάδας είναι: 

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ... ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΑΚΡΙΑ... ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ!