Τα Ύδατα της Στυγός, γνωστά σήμερα με την ονομασία Μαυρονέρι ή Αθάνατο Νερό, είναι οι πηγές του ποταμού Κράθη στον Χελμό της Αχαΐας σε υψόμετρο 2.100 μ., σε ένα τόπο απαράμιλλης και άγριας ομορφιάς. Τα νερά της πηγής πέφτουν από μεγάλο ύψος και ήταν φημισμένα κατά την αρχαιότητα.

Εκεί σύμφωνα με την μυθολογία δίνανε όρκο οι θεοί. Η αθανασία και η αιώνια ζωή που ήταν και το μεγάλο όνειρο του ανθρώπου από τους αρχαίους χρόνους, τον έκανε να ψάχνει αλλά και να συνεχίζει μέχρι σήμερα να ερευνά για το ελιξίριο της αθανασίας που έχει συνδεθεί με την Στύγα που βρίσκεται στον Χελμό Αχαΐας.

Στη ρίζα του βράχου όπου πέφτει το νερό του καταρράκτη υπάρχει πηγή µέσα σε σπηλιά απ' όπου βγαίνει πολύ νερό. Το νερό αυτών των πηγών κυλώντας µέσα στο φαράγγι ανάµεσα σε βράχους, άµµο και χαλίκια χάνεται βαθιά µέσα στη γη κι αυτό δηµιούργησε το µύθο ότι το ποτάµι µε τα νερά της Στύγας χύνεται στον Άδη για να ποτίσει το σκοτεινό βασίλειό του.

Όπως μπορούμε να δούμε και στις φωτογραφίες η φύση για ακόμη μια φορά έχει κάνει το θαύμα της. Άλλωστε ο νομός της Αχαΐας είναι φημισμένος για αυτό...