Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Βρετανία. Πρωταγωνιστής είναι ένας 29χρονος, ο οποίος μετέβη σε κλινική, υποστηρίζοντας ότι έχει τυφλωθεί στο αριστερό μάτι λόγω ενός έντονου οργασμού που είχε το προηγούμενο βράδυ.

Όπως αποκάλυψε το «British Medical Journal», η διάγνωση των πρώτων εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη δεν έδιναν καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς είχε συμβεί με αποτέλεσμα οι γιατροί να ζητήσουν από τον νεαρό άνδρα να ξαναπάει στην κλινική μετά από τρεις μέρες.

Στη δεύτερη επίσκεψή του, σύμφωνα με την Daily Mail, εξετάστηκε από έναν άλλο οφθαλμίατρο, ο οποίος, έχοντας κάποιες υποψίες, άρχισε να ρωτά τον 29χρονο για τη σεξουαλική του δραστηριότητα. Ο νεαρός αποκάλυψε στον γιατρό πως το βράδυ πριν χάσει την όραση του από το ένα μάτι είχε μία ιδιαίτερα έντονη σεξουαλική επαφή. Μάλιστα φαίνεται πως επιδόθηκε σε μια τακτική γνωστή ως «Valsalva Maneuver».

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κατά τη διάρκεια του οργασμού ο χειρισμός του valsava μπορεί να αυξήσει την πίεση του αμφιβληστροειδούς, να σπάσει κάποιο αγγείο και να προκληθεί αιμορραγία του χιτώνα.

Μάλιστα, η τύφλωση δεν είναι η μοναδική παρενέργεια που μπορεί να προκαλέσει η συγκεκριμένη τακτική, καθώς η έντονη πίεση στο αίμα που πάει στον εγκέφαλο, ενδεχομένως να οδηγήσει και σε αμνησία, όπως κατέληξε μία άλλη έρευνα που έγινε το 1998.