Από την στιγμή που λειτούργησε και πάλι ο Ιερός Ναός της Παντάνασσας, άνοιξε και το μικρό εκκλησάκι, που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του μεγάλου και επιβλητικού ναού.

Ο ναΐσκος αυτός έχει μέσα του μία μεγάλη εικόνα από τα Γενέθλια της Θεοτόκου, τότε που ο ναός της Παντάνασας γιορτάζει και πανηγυρίζει. Το εκκλησάκι λέγεται μάλιστα, ότι βρίσκεται πάνω από τα ερείπια αρχαίου ελληνικού ναού που ήταν εκεί πριν από κτιστεί η Παντάνασσα και αποτελεί το μέρος που καθημερινά συγκεντρώνει δεκάδες πιστούς.

Είναι το εκκλησάκι που οι περαστικοί μπαίνουν μέσα για να κάνουν την προσευχή τους και να αφήσουν την δική τους ευχή προς την Παναγία. Πριν από τον σεισμό του 2008 οι τοίχοι του ναΐσκου αυτού ήταν περιτριγυρισμένοι από μηνύματα αγάπης, ευχές και πολλά ακόμη. Μετά το 2008 έμεινε κλειστός, όπως κλειστός ήταν και ο κεντρικός ναός της Παντάνασσας.

Πλέον οι τοίχοι έχουν καθαριστεί, οι τοιχογραφίες και η κεντρική εικόνα παραμένουν ίδιες και ο χώρος είναι ανοικτός από το πρωί έως το βράδυ. Είναι ένα σημείο αναφοράς για τους πιστούς της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.