Το πόσο αναγκαίο είναι να φύγει το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας από την Ερμού, μπορεί εύκολα να το καταλάβει κανείς.

Αρκεί να περάσει από τον δρόμο της Αλεξάνδρου Υψηλάντου, αλλά και από την πλατεία Μαρκάτο (η πλατεία Καπποδίστρια) που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. Εκεί ένα μέρος του δρόμου είναι υπό... κατάληψη από τα αυτοκίνητα, τις μηχανές και τα υπηρεσιακά οχήματα της Ασφάλειας.

Στο κάτω μέρος της πλατείας Μαρκάτο τα κατασχεμένα μηχανάκια έχουν κλείσει την είσοδο της πλατείας και γενικότερα, ενώ το σημείο έχει ξεκινήσει να εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, το κτίριο της Αστυνομίας το κρατάει πίσω.

Η πλατεία Μαρκάτο και γενικότερα η περιοχή γύρω από την ιστορική αγορά της Πάτρας, θα άλλαζε σίγουρα εικόνα αν η Αστυνομική Διεύθυνση, άλλαζε επιτέλους κτίριο, επαναφέροντας το γραφικό σκηνικό που την χαρακτήριζε.

Ένα σκηνικό που μαζί με την άνοδο της Ηφαίστου, την πλατεία και τον δρόμο της Ερμού θα «έδενε», με την ιστορική αγορά της πόλης. Μένει να δούμε πότε θα μετακομίσει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Κάτι που άλλωστε αποτελεί επιθυμία και των ίδιων των αστυνομικών.