Στο Περί Σκιών έχει καθιερωθεί ο θεσμός των επισκέψεων σχολείων στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής και εκπαίδευσης με ένα ενημερωτικό διαδραστικό πρόγραμμα ξεναγήσεων καλύπτοντας απόλυτα τις ανάγκες των μαθητών-εκπαιδευτικών.

Από τη Δευτέρα 04/12/2017 δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία αλλά και παιδικοί σταθμοί θα επισκέπτονται το Περί Σκιών για να παρακολουθήσουν οι μαθητές την εορταστική παράσταση «Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο του Καραγκιόζη» χαρίζοντας ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα και μια ευκαιρία να ονειρευτούν αποχαιρετώντας το 2017.

Μια παράσταση προσαρμοσμένη στο πνεύμα των ημερών με τον Καραγκιόζη να φοράει τα γιορτινά του ντυμένος Αη-Βασίλης και τους άλλους ήρωες της σκηνής του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού να χαρίζουν άπλετο γέλιο, αγάπη, χαρά και αισιοδοξία.

Ο χώρος διαθέτει μόνιμη έκθεση με παραδοσιακές σκαλιστές φιγούρες και σκηνικά του θεάτρου σκιών. Πριν την παράσταση πραγματοποιείται η ενημέρωση των μαθητών για την προέλευση-καταγωγή και ιστορία του θεάτρου σκιών, τη διαδικασία της εξάπλωση σε διάφορες χώρες, την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου σκιών, τη προσθήκη των γνήσιων ελληνικών στοιχείων (ήρωες-πρωταγωνιστές) και τη διαδικασία κατασκευής φιγούρας.

Προγραμματισμένες Επισκέψεις-Παραστάσεις Σχολικών Μονάδων

Πληροφορίες Τηλ.: 6977355402, 6934254616, 2610452320

Περί Σκιών: Νόρμαν 20, Αγ. Διονύσιος, Πάτρα