Δεν τους έφταναν όλα τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί, ήρθε και το χαλάζι για τους αποτελειώσει.

Οι ελαιοπαραγωγοί της δυτικής Αχαΐας έπαθαν μεγάλες ζημιές με το χαλάζι που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες και το απανωτό κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή τους.

Πολλοί από αυτούς θα προχωρήσουν σε αναγκαστική συγκομιδή, προκειμένου να περισώσουν ότι απέμεινε μετά το χαλάζι και την κακοκαιρία.

Ειδικότερα το χαλάζι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν «θέρισε» κυριολεκτικά  τις ελιές σε μία έκταση που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 2.000 στρέμματα, κατά βάση μεταξύ του Μαζαρακίου και της Μιτόπολης, αλλά και σε άλλες περιοχές της δυτικής Αχαΐας.

Το χαλάζι ήρθε λίγο μετά τις μεγάλες ζέστες που έκανε το καλοκαίρι και την ανομβρία που χαρακτήρισε το περασμένο φθινόπωρο, όταν δεν είχε βρέξει σχεδόν καθόλου, με αποτέλεσμα ήδη να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στον καρπό.

Πλέον οι ελαιοπαραγωγοί της δυτικής Αχαΐας, μετά το χαλάζι που έπεσε είναι μες "τα μαύρα πανιά", θεωρώντας ότι η φετινή συγκομιδή τους θα είναι ιδιαίτερα μικρή σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι η ζήτηση του λαδιού θα αυξηθεί και η τιμή του θα ανέβει προς τα πάνω, επιβαρύνοντας τα νοικοκυριά.