Νέος κλοιός καταλήψεων ετοιμάζεται από τους μαθητές των λυκείων της Πάτρας και ήδη κάποια από αυτά είναι κλειστά, με τα μαθήματα να έχουν σταματήσει.  

Πρόκειται για το 3ο, το 8ο και το 15ο Λύκειο που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κατάληψη, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και άλλα λύκεια της Πάτρας να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις.

Στο ίδιο κλίμα, άλλωστε, κινούνται και τα λύκεια των υπολοίπων πόλεων της Αχαΐας και της Ηλείας αφού αρκετά σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη.

Δεν αποκλείεται πολλά από τα λύκεια της περιοχής να υποδεχτούν τις γιορτές με καταλήψεις, με τα μαθήματα να ξεκινούν από το νέο έτος.

Το ενδεχόμενο αυτό βέβαια πρόκειται να φέρει αρκετές αντιδράσεις από τους γονείς και τους μαθητές εκείνους που είναι να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις και οι οποίοι φυσικά θέλουν να γίνονται μαθήματα για να μπορέσουν να προετοιμαστούν καλύτερα.

Πάντως, οι μαθητές ζητούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και διαμαρτύρονται για την γενικότερη κατάσταση που υπάρχει στον χώρο της παιδείας. Θυμίζουμε ότι κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν και οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων, μέσα στις επόμενες ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες συγχωνεύσεις των τεχνικών λυκείων.