Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών και ειδικά το τμήμα Νεότητος της τοπικής μας Εκκλησίας, στο πλαίσιο των Πρωτοκλητειών 2017, διοργανώνει μεγάλη μουσική Συναυλία αφιερωμένη στην καταστροφή της Σμύρνης. Εφέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από τα θλιβερά γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής και με την ευκαιρία αυτή θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μουσικοχορευτική Συναυλία.

Στην Συναυλία αυτή με τον τίτλο "Σμυρνέϊκο Μινόρε", θά συμμετάσχουν οι καταξιωμένοι Έλληνες ερμηνευτές Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης και Αρετή Κετιμέ, ενώ θα τούς πλαισιώσουν η Πολυφωνική Χορωδία Πατρών, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών και το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών.

Η Γλυκερία και η παρέα της επί σκηνής μας ταξιδεύουν με μοναδικές ερμηνείες και ethnic διάθεση, στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν έως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβριο του 1922.

Μαζί της ο Δημήτρης Μπάσης, ένας γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, με πάθος και αυθεντικότητα, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, που μας έχει ταξιδέψει σε όλες τις πτυχές της μουσικής μας παράδοσης στην 20χρονη πορεία του. Αυτή τη φορά θα ερμηνεύσει τραγούδια της Σμύρνης που αγαπάμε και μας θυμίζουν στιγμές του παρελθόντος αλλά ταυτόχρονα μας ψυχαγωγούν.

Τη συντροφιά ολοκληρώνει η Αρετή Κετιμέ. Λάτρης του παραδοσιακού τραγουδιού, η Αρετούλα όπως την αποκαλούν, πέρα από την γλυκύτατη φωνή της και τις συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες, καθιερώθηκε στο χώρο και για το μεγάλο ταλέντο της στο σαντούρι, που ξεκίνησε από ηλικία μόλις έξι ετών.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γήπεδο του «Απόλλωνα» στην Περιβόλα Πατρών, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρα 7:00μ.μ., και θα έχει καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό, ώστε να ανταποκριθούμε στις πολλές ανάγκες πού έχουν εμπερίστατοι και ενδεείς αδελφοί μας.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στους Ιερούς Ναούς της πόλεώς μας. Η τιμή του εισιτηρίου είναι μόνο 10 ευρώ.

"Πιστεύομε ότι θα ανταποκριθείτε και αυτή την φορά, στην πρόσκληση αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε να τιμήσουμε τους Ήρωες και Μάρτυρες της Μικρασιατικής καταστροφής, αλλά και να βοηθήσουμε τους αδελφούς μας που αντιμετωπίζουν ποικίλες δυσκολίες", σημειώνει η Ιερά Μητρόπολη της Πάτρας. 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 2610 320602