Ένας 63χρονος εκτιμητής κοσμημάτων με καταγωγή από την Πάτρα και τον οποίο εμπιστευόταν εδώ και χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη στο Κολωνάκι. Την υπόθεση εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 63χρονος, με την ιδιότητα του εκτιμητή τιμαλφών, είχε παραλάβει από την αστυνομία κατασχεμένα κοσμήματα και τιμαλφή για να προβεί στην εκτίμησή τους. Κατά την επιστροφή των παραδοθέντων κοσμημάτων διαπιστώθηκε ότι μέρος αυτών είχε αντικατασταθεί με άλλα χαμηλότερης αξίας, ενώ επιπλέον είχαν αλλαχθεί τα συνοδευτικά έγγραφα τους με άλλα χειρόγραφα. Επίσης, ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλη συναφή περίπτωση.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο γραφείο - εργαστήριο του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά κοσμήματα, των οποίων η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής ερευνώνται.

Ο 63χρονος παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με τις κατηγορίες της απάτης και της υφαίρεσης κατασχεμένων κοσμημάτων, ενώ σε βάρος του είχε σχηματιστεί ποινική δικογραφία για ψευδορκία πραγματογνώμονα, απάτη κατ' εξακολούθηση και επάγγελμα καθώς και για παραβίαση - υφαίρεση κατασχεθέντων.