Στασιμότητα επικρατεί στο θέμα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής, προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία για την διοργάνωση τους στην Πάτρα.

Έχει περάσει παραπάνω από ένας μήνας από την στιγμή που η Διεθνής Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων αποφάσισε να δώσει την διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019, στην Πάτρα.

Από τότε όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι περισσότερο. Το βασικό που θα πρέπει να οριστικοποιηθεί από την κυβέρνηση και από τον Δήμο είναι ο φορέας που θα αναλάβει την διοργάνωση τους.

Χρειάζεται δηλαδή άμεσα να συσταθεί ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, που να αναλάβει και να βγάλει εις πέρας την αποστολή της διοργάνωσης τους.

Αφού συσταθεί το νομικό αυτό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, στη συνέχεια θα πρέπει να αναζητηθούν οι φορείς και οι πηγές χρηματοδότησης της διοργάνωσης των αγώνων, έτσι ώστε να μπορέσει η πόλη να προχωρήσει με επιτυχία στην υλοποίηση τους.

Στα χρήματα που θα ξοδευτούν για την διοργάνωση συμπεριλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις που θα πρέπει να κατασκευαστούν για την φιλοξενία των αγώνων και όλα όσα προβλέπονται μέσα στον φάκελο που έχουν κατατεθεί.

Συμπέρασμα: Η Πάτρα και η ελληνική αποστολή μπορεί να πέτυχαν στην διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, αναλαμβάνοντας τους, όμως φυσικά η όλη τους προσπάθεια δεν θα πρέπει να σταματήσει εκεί. Έχουν δρόμο μπροστά τους. Και για να φτάσουν στον στόχο τους θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Θυμίζουμε ότι μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων αναμένονται να έρθουν στην Πάτρα στα μέσα του Δεκέμβρη για να οριστικοποιήσουν και τυπικά το ζήτημα της ανάθεσης των αγώνων από την πόλη.