Επιτέλους μετά από αναμονή έξι μηνών η προκήρυξη του ΔΗΠΕΘΕ για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή αναμένεται να δημοσιευτεί στον Τύπο και να βγει στον «αέρα», την Τρίτη 21 Νοεμβρίου.

Χρειάστηκαν έξι μήνες για να δοθούν τρεις υπογραφές από το υπουργείο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, Ανδρέας Τερζής.

Πλέον μέσα στις αρχές του 2018 η Πάτρα αναμένεται να έχει τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, τον άνθρωπο που θα πάρει την θέση του Κωνσταντίνου Καζάκου που αποφάσισε να μην ανανεώσει την συνεργασία που είχε με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο.

Όταν δημοσιευτεί η προκήρυξη θα ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, με τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις και να περνάνε από συνεντεύξεις από τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ. Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου, η διαδικασία θα είναι ανοικτή για όλους.

Ενδιαφέρον σε ένα φιλολογικό επίπεδο έχουν εκφράσει αρκετά σημαντικά ονόματα του θεάτρου και των τεχνών, αλλά και αρκετές ανερχόμενες προσωπικότητες, πάντα μέσα από τον τομέα του πολιτισμού. Σημειώνουμε ότι υπάρχει μία φημολογία ότι το μεγάλο φαβορί για την θέση που έχει προκύψει είναι ο σκηνοθέτης Στάθης Τσακίρης που φέτος ήδη συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ.

Φημολογία που όμως δεν επιβεβαιώνουν, αλλά ούτε και διαψεύδουν τα στελέχη του Δήμου, τονίζοντας ότι η διαδικασία θα είναι ανοικτή.