Η υψηλού επιπέδου συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Γαλλική Πρεσβεία, όχι μόνο επαναβεβαιώθηκε, αλλά αποφασίστηκε και η διεύρυνσή της, κατά την σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη με την διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πάτρας.

Με αφορμή την παρουσία του Γάλλου Πρέσβη Κριστόφ Σαντεπί στο διεθνές αναπτυξιακό συνέδριο που θα διοργανώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 13-15 Δεκεμβρίου, αλλά και την παρουσίαση προγράμματος από γαλλική περιφέρεια για την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Γεωργία Πετροπούλου επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στο γραφείο του.

Στην συνάντηση, στην οποία παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, η κ. Πετρόπουλου σημείωσε μεταξύ άλλων: Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα ατομικά, αλλά και ως διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών να βρίσκομαι μαζί με τον Περιφερειάρχη, του οποίου η εξωστρέφεια οραματίζεται μια Δυτική Ελλάδα όπως δεν υπήρξε ποτέ. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία σας να προσκαλέσετε τον Γάλλο Πρέσβη για να παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου σας. Εχουμε διαπιστώσει την αγάπη σας για την Γαλλία.

Θεωρώ ότι διότι δίνετε την ευκαιρία και στην Γαλλική Πρεσβεία να παρουσιάσει το πρόγραμμά της, το «ΜAZINNOV», που αφορά στην επιχειρηματικότητα, με στόχο την ορθή εκμετάλλευση του καινούργιου πλούτου που αναδύεται μέσω των καινοτόμων ιδεών. Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά που μπορώ να συμβάλλω και εγώ με τον τρόπο μου στο έργο σας».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας των δύο χωρών και ευχαρίστησε για την συμμετοχή της Πρεσβείας, που θα προσδώσει περαιτέρω κύρος στο συνέδριο και θα προσφέρει τη δυνατότητα να πληροφορηθούν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για καινοτόμες ιδέες στον τομέα της επιχειρηματικότητας. «Εργαζόμαστε με εξωστρέφεια και ενώνουμε δυνάμεις, προκειμένου το όραμά μας για την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας να ολοκληρωθεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι κατά την τρίτη ημέρα του συνεδρίου θα παρουσιαστεί το σχέδιο της Περιφέρειας του Μονπελιέ της Γαλλίας, για την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία.


2017.11.20 - ΠΔΕ - Κατσιφάρας με Διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου Πάτρας