Ένας μήνας και κάτι μας απομένει για τα Χριστούγεννα και το στόλισμα του καθιερωμένου δέντρου έχει ξεκινήσει σε αρκετά σπίτια και μαγαζιά δίνοντας ένα πιο χρωματιστό και εύθυμο τόνο στην πόλη. Τα τελευταία φωτίζονται σιγά σιγά με πολύχρωμα λαμπιόνια και εντυπωσιακές γιορτινές κατασκευές που ελκύουν ευχάριστα το μάτι και ανεβάζουν τη διάθεση της ψυχής.

Έτσι αρχίζει και διαμορφώνεται ένα ευχάριστο κλίμα που όλοι έχουμε τόσο πολύ ανάγκη και αυτό ξεκινά από την ώρα που διακοσμούμε το σπίτι μας σε χριστουγεννιάτικο στυλ, με αποκορύφωμα το στόλισμα του δέντρου. Είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς πως έρχονται γιορτές και θα περάσεις όμορφες στιγμές με αγαπημένα σου πρόσωπα.

Βέβαια για ορισμένα άτομα το Christmas tree μπορεί να μην έχει μόνο εορταστική χρήση αλλά να συμβάλλει και σε άλλα θέματα όπως για παράδειγμα σε μια… πρόταση γάμου, κάτι που συνέβη χθες το απόγευμα στην Πάτρα. Για να πάρουμε την ιστορία από την αρχή ένα ζευγάρι είχε αποφασίσει να στολίσει το δέντρο και την οικία του το Σάββατο το απόγευμα μιας και ο άνδρας είχε ρεπό ενώ η κοπέλα θα γυρνούσε από την δουλειά της εκείνη την ώρα.

Αυτό όμως που θα αντίκριζε με το που θα έβαζε το κλειδί στην πόρτα δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε στα πιο τρελά της όνειρα γιατί καθώς μπήκε μέσα όχι μόνο το δέντρο ήταν πανέτοιμο αλλά ακριβώς από κάτω ήταν τοποθετημένη με κεριά η φράση «Θέλεις να με παντρευτείς;». Δίπλα τους ακριβώς ήταν γονατισμένος ο σύντροφος της ο οποίος αφού της έδειξε το μήνυμα εκείνη κατασυγκινημένη του είπε το πολυπόθητο ναι και τότε αυτός σηκώθηκε και πήρε το δαχτυλίδι από την κορυφή του αστεριού που το είχε τοποθετήσει και το φόρεσε στο δάχτυλό της.

Αν μη τι άλλο αυτά τα Χριστούγεννα θα μείνουν αξέχαστα και για την ξαφνιασμένη νεαρή αλλά και για τον πολυμήχανο μελλοντικό γαμπρό που είχε μια τόσο καλή ιδέα. Το έχουμε ξαναπεί άλλωστε, η Πάτρα είναι πολύ ερωτική πόλη και εμπνέει τους κατοίκους της με τον καλύτερο τρόπο.