Η Ευρυδίκη συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας, παρουσιάζοντας την Παρασκευή 17/11, από τις πρωινές ώρες, ισχυρά φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Τα ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεάσουν περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Επίσης, βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική.

Μέχρι το βράδυ καταιγίδες αναμένονται και στο Αιγαίο, περισσότερο έντονες στα βόρεια τμήματα του. Ο παρακάτω χάρτης παρουσιάζει τις βροχές που προβλέπονται το βράδυ της Παρασκευής 17/11 στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το meteο έξω από το Ιόνιο έχει σχηματιστεί Μεσογειακός κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά, ο Ζήνων, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία και στο βίντεο που ακολουθούν.

Όπως αναφέρουν προγνωστικά στοιχεία, ο Ζήνων θα κινηθεί στα ανοικτά του Ιονίου την Παρασκευή, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά. Το Σάββατο αναμένεται να κινηθεί ανατολικά, νεότερα για την πορεία του θα δοθούν με νέα ανακοίνωση.Δορυφορική εικόνα


Η γέννηση του Ζήνωνα στο Ιόνιο


Ο καιρός στην Πάτρα: