Με ενός λεπτού σιγή, η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της καταστροφής, από τις πλημμύρες στη δυτική Αττική.

Τη συμπαράσταση του Σώματος στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και στους πληγέντες, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Τόνισε ότι «η αποτίμηση της καταστροφής θα γίνει με έναν σωστό και συστηματικό τρόπο εντός και εκτός Βουλής», επισημαίνοντας ότι «δεν έχει νόημα να γίνει τώρα αυτή η συζήτηση».

«Δεν είναι μόνο θεομηνία αυτό που συνέβη στη δυτική Αττική. Επειδή όμως μιλάμε για αριθμούς και είπαμε για τους δεκαέξι νεκρούς και τους τέσσερις αγνοούμενους, να μην ξεχνάμε και έναν άλλον αριθμό, τα οκτακόσια χιλιόμετρα που, από ό,τι φαίνεται, είναι τα ρέματα τα οποία έχουν μπαζωθεί στη χώρα μας, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Υπάρχουν τα σχέδια και οι αποτυπώσεις. Γι’ αυτό είπα ότι δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για θεομηνίες. Δεν είναι εκ θεού αυτά τα οποία μας συμβαίνουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, εξέφρασε την οδύνη της «για τον χαμό 16 συνανθρώπων μας», δηλώνοντας ταυτόχρονα «αμέριστη συμπαράσταση στους πληγέντες».

Για τραγικές συνέπειες έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Aριστείδης Μπαλτάς, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θόδωρος Φορστάκης μίλησε για «βαριά σκιά που υπάρχει από τη τραγωδία αυτή».

«Οι καταστροφές δεν ήταν αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων, αλλά αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής που υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου σε βάρος σε βάρος της προστασίας της ανθρώπινης ζωής» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Η φύση εκδικείται αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες της» ανέφερε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

«Φάνηκε ότι η χώρα είναι ανοχύρωτη. Έπρεπε χτες να έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα» υποστήριξε ο κ. Παπαχριστόπουλος και απέδωσε ευθύνες σε «όσους επί πολλά χρόνια κυβέρνησαν το τόπο και έκαναν τα στραβά μάτια», σημειώνοντας ότι «η κριτική είναι και στη δική μας κυβέρνηση».

«Τα λόγια είναι περιττά. Δεν είναι ώρα να καταλογίσουμε ευθύνες που σαφώς υπάρχουν, ας αφήσουμε τους αρμόδιους να τις αποδώσουν» υπογράμμισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καράς, έκανε λόγο για τραγωδία και σημείωσε ότι «είναι μια μέρα δύσκολη».

Πηγή: ΑΠ-ΜΠΕ