Χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο προληπτικών και ενημερωτικών δράσεων,  που ενεργεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, αστυνομικοί της Τροχαίας Πατρών, ανταποκρινόμενοι σε αίτημα του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Πάτρας, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της σχολικής μονάδας όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς.

Πιο συγκεκριμένα, οι καρτιζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του Δ.Ι.Ε.Κ. Πάτρας είχαν τη δυνατότητα, μέσω μιας διαδραστικής διαδικασίας, να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας και να παρακολουθήσουν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό το οποίο απεικόνιζε πραγματικά περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων.

Παράλληλα, κατά τη διάλεξη που αναπτύχθηκε από τον Προϊστάμενο της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, Αστυνόμο Β΄ Σπυρίδων ΝΙΑΡΟ και παρακολούθησαν περισσότεροι από εκατό σπουδαστές και εκπαιδευτικοί του Δ.Ι.Ε.Κ., αναλύθηκαν διεξοδικά τα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι εμπλεκόμενοι οδηγοί σε κάθε περίπτωση.

Ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Πάτρας, κ. Παναγιώτης ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για την ενημερωτική επίσκεψή τους καθώς και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για την άμεση ανταπόκριση και την άριστη συνεργασία.  

Επισημαίνεται ότι, οι εκπαιδευτικές – προληπτικές δράσεις της Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχιστούν αμείωτα, αποσκοπώντας στην ενημέρωση των πολιτών και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.