ΠΑΣΟΚ όπως έγραψε το 1982 η Ελένη Βλάχου στην "Καθημερινή" και μας θύμισε ο Χρήστος Χωμενίδης πρόσφατα είναι μια "ολόκληρη κοσμοθεωρία, μια πλήρης αισθητική... φτήνιας".

Μπορεί να εξαγριώνει τους υπερασπιστές του, όμως το γεγονός επιβεβαιώνεται πλήρως με την στάση των εκφραστών των κεντρώων, των μεταρρυθμιστών και των αριστερών φιλελεύθερων που ξοδεύουν τα χρήματα τους και συνεχίζουν την εκστρατεία τους ακόμα και στα "μουλωχτά" μαζεύοντας ψήφους και δένοντας στα άρματα τους εθελοντές υποστηρικτές...

Μιλάμε για τους υποψήφιους ηγέτες της Κεντροαριστεράς που εδώ ο κόσμος πνίγεται και αυτοί τον χαβά τους!Κυριολεκτικά! Δίχως δισταγμό για αυτό που γράφω.

Είμαι ένας απλός πολίτης που είχα πεισθεί να πάω να ψηφίσω και αυτό όχι για να επιλέξω τον ηγέτη του χώρου που θα προκύψει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτόν που ίσως θεωρώ πως είναι πιο μορφωμένος σε ένα κόμμα και έχει πιο βαθιές σκέψεις για την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή πορεία της και που ίσως προσφέρει κάτι περισσότερο, από καλές ατάκες.

Δεν θα πάω να ψηφίσω για αυτούς τους πολύ απλούς λόγους:

1) Οι εκλογές κερδίζονται από αυτούς που έχουν πιο δυνατούς μεσολαβητές! Αυτούς δηλαδή που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολίτες - ψηφοφόρους. Κάτι που το κόμμα αυτό δείχνει να έχει χάσει προ πολλού. Πως μπορεί άλλωστε, όταν έχει χάσει την δύναμη του;

2) Γιατί χωρίς μεσολαβητές το ρουσφέτι δεν γίνεται οπότε τα εκατοντάδες μηνύματα των υποστηρικτών στο τηλέφωνο μου δεν είναι τίποτα άλλο παρά φούσκες μπορεί και τσιχλό-φουσκές που δεν... μασιούνται, πάλι!

3) Κουράστηκα και από τις αναρτήσεις στα social media... Οι μέχρι τώρα underground δηλώσεις που έδειχναν τι ψηφίζει ο καθένας μετά τις εκλογές που έδειξαν Φώφη-Νίκο έγιναν ξετσίπωτες. Μια ξετσιπωσιά που δεν πιστεύω να διορθώνεται με δηλώσεις περί ενότητας μετά την κάλπη.

4) Γιατί δεν είμαι ηθικολόγος να κρίνω την στάση-Πασοκ. Έτσι είναι και εξηγείται βάσει των γεγονότων. Όμως με ενοχλεί που τα τελευταία επτά χρόνια μνημονιακής πολιτικής το φαν κλαμπ του Πασοκ είχε στραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι σήμερα που χαμογελούν δίπλα στην Γεννηματά έλεγαν τότε, πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο διάδοχος του Ανδρέα.

και...

Πέμπτον και κυριότερο, είναι ντροπή ενώ η Ελλάδα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των γεγονότων που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και που προσοχή δεν τελειώσαν ακόμα, οι τελευταίοι των Μοϊκανών "Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης" εμμένουν στην απόφαση να γίνουν οι εκλογές αυτήν την Κυριακή!

Μια Κυριακή που ακολουθεί μετά από μια Τετάρτη μαύρη που χαρακτηρίστηκε ημέρα εθνικού πένθους για την χώρα.

Γιατί τόση βιασύνη (πάλι) για την καρέκλα; Όταν ρώτησα κάποιο από τα στελέχη ενός εκ των δύο υποψηφίων, μου απάντησε πως την άλλη Κυριακή ψηφίζουν οι δικηγόροι και ανέφερε μάλιστα πως σταμάτησαν οι προεκλογικές εκστρατείες (δεν θα γίνει debate, η τηλεοπτικές εμφανίσεις) άρα σίγησαν και οι "καμπάνες" (το τελευταίο το λέω όπως το εξέλαβα).

Είναι ποτέ δυνατόν; Εκτός του ότι εκστρατεία και κάλπες πάνε πακέτο και θα πρέπει να γίνουν και τα δύο, οι πολίτες πενθούν και αγωνιούν. Είναι θυμωμένοι και κυρίως κουρασμένοι!

 

#Υπογράφει αναγνώστης του patrasevents.gr που αυτοχαρακτηρίζεται "παλιός πασοκατζής"