Εσπευσμένα επέτρεψε από τη Λευκωσία ο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και επισκέφτηκε αργά χθες το βράδυ τις πλημμυρισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Πατούλης , επικεφαλής κλιμακίου της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, είχε συναντήσεις με τη δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη, τη διοίκηση του Θριάσιου Νοσοκομείου, με στελέχη των δήμων και με ομάδες εθελοντών. Επιπλέον ενημερώθηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τις ενέργειες που υλοποιούνται για την άντληση υδάτων και την ασφάλεια των κατοίκων.

Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε βιβλική την καταστροφή, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες αλλά και την έμπρακτη αλληλεγγύη της Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη συνάντηση που είχε με τη δήμαρχο Μάνδρας η κ. Κριεκούκη περιέγραψε την έκταση της καταστροφής και ζήτησε την αποστολή φορτηγών και μηχανημάτων για την απομάκρυνση της λάσπης και των μπάζων που έχουν κατακλύσει τους δρόμους, τα καταστήματα και τα σπίτια.

Με εντολή του κ. Πατούλη η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μάνδρα

Κλιμάκιο του Κέντρου Επιχειρήσεων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μετέβη σήμερα στη Μάνδρα Αττικής.

Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ενημέρωσε τον δήμο για θέματα δημόσιας υγείας που ενδέχεται να προκύψουν από το αποχετευτικό σύστημα, αλλά και το σύστημα ύδρευσης, ενώ έδωσε οδηγίες σε περίπτωση που εμφανιστούν συρροές κρουσμάτων να επικοινωνήσουν άμεσα με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης άφησε στο γραφείο κοινωνικής μέριμνας του δήμου Μάνδρας φάρμακα και υπνόσακους.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», θα διοργανώσει άμεσα συνάντηση φορέων για την εξέταση των προβλημάτων υγείας που ενδέχεται να εμφανιστούν μετά τις πλημμύρες.