«Ο πρωθυπουργός εχθές έπρεπε να είναι κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν. Η παρουσία του πρωθυπουργού έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, ότι είναι κοντά στους ανθρώπους και αυτόν τον συμβολισμό δεν τον έχουμε δει, τον αποφεύγει ο κ. Τσίπρας» δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων Ιωάννης Βρούτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Ο πρωθυπουργός δεν πήγε και επέλεξε τον ασφαλή χώρο του γραφείου του στο Μαξίμου και να βγάζει διαγγέλματα» ανέφερε ο κ. Βρούτσης σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσίπρας μέσω δήλωσης, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Οι πρωθυπουργοί δεν είναι μόνο για να ανακοινώνουν, ούτε για να συνεδριάζουν μέσα στο περιφρουρημένο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός, που δεν πήγε στη μεγαλύτερη περιβαλλοντική ζημιά, που υπέστη ποτέ το λεκανοπέδιο, αυτό κατεγράφη και στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στην πολιτική ιστορία του τόπου. Και εχθές έπρεπε να είναι κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την απόδοση ευθυνών για τις ανθρώπινες απώλειες και υλικές καταστροφές στη δυτική Αττική, ο κ. Βρούτσης εκτίμησε πως «δεν είναι η μέρα, που μπορούμε να ανοίγουμε το σακί των ευθυνών, είναι ένα ζήτημα, το οποίο θέλει ψυχραιμία και ωριμότητα». «Σαφέστατα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, αλλά δεν συμφωνώ, ούτε με την ενέργεια της κ. Δούρου, η οποία ως πρώτη ενέργεια επέλεξε να πάει στον εισαγγελέα. Θα προτιμούσα να την έβλεπα να είναι παρούσα, κοντά στον κόσμο που υποφέρει και λιγότερο να κάνει αυτή την επικοινωνιακή διαχείριση» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη συζήτηση, που έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος ο τομεάρχης της ΝΔ, που ως αρμόδιος εισηγητής ανέλυσε τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε: «Καταρχήν θα το ψηφίσουμε, διότι οτιδήποτε δίνεται στους ανθρώπους, αν δίνεται με ορθολογικό και δίκαιο τρόπο -πέραν του ότι έχουμε διαφορετική προσέγγιση στην κατανομή του- είναι θετικό. Από την άλλη, όμως, αναδείξαμε ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και τα προβλήματα που περνάει είναι πρωτόγνωρα και είναι με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. Το προϊόν του κοινωνικού μερίσματος είναι διανομή από περίσσευμα φτώχειας, από την εξοντωτική υπερφορολόγηση και τις ασφαλιστικές εισφορές - όλεθρο προήλθε το περίσσευμα που διανέμεται».

Σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι «η ΝΔ θα τις αλλάξει την επόμενη μέρα που θα εκλεγεί κυβέρνηση». «Μετά τη δήλωση του κ. Χουλιαράκη, που λέει ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη και αυτές οι εισφορές- όλεθρος, που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας, είναι επιλογή της κυβέρνησης και όχι της τρόικα», ανέφερε ο κ. Βρούτσης, παραπέμποντας σε δήλωση του πρώην υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου περί ταξικών διαφορών (σ.σ. σε συζήτηση στη Βουλή ο κ. Κατρούγκαλος είχε υπεραμυνθεί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με το επιχείρημα ότι το 90% των ασφαλισμένων και οι αδύναμοι, κερδίζουν από τη μεταρρύθμιση).

«Να ξέρουν λοιπόν οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μικρομεσαίοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες ότι είναι ταξική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ οι ολέθριες εισφορές, που θα τις νιώσουν στο πετσί τους πολύ πιο έντονα από την 1η Ιανουαρίου του 2018», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.