Το Σωματείο Ιπποκράτης σε ανακο;iνωσή του αναφέρει τα εξής: "Όπως το είχαμε προαναγγείλει, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, παραβρέθηκε χθες στο Νοσοκομείο μας, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για την συλλογή υπογραφών, προκειμένου να διεκδικήσει την αλλαγή του Νόμου, την προστασία της πρώτης κατοικίας, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει η οικογενειακή στέγη από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα, την βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και άρσης ανισοτήτων Αναστασία Τογιοπούλου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σπύρο Καπράλο, παρουσία των επίσης Περιφερειακών Συμβούλων Πετρόπουλου Κώστα και Χατζηλάμπρου Βασίλη που είναι και μέλη της Διοίκησης του Σωματείου μας συναντήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, με το Δ.Σ του Σωματείου μας, τους Προϊσταμένους και Διευθυντές του Νοσοκομείου μας, στους οποίους αναλύθηκε η κινηματική πρωτοβουλία της Περιφέρειας για να διασωθούν οι πολίτες και οι οικογένειες από τις διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ξεκινούν σύντομα.

Με δεδομένα λοιπόν, την δεινή οικονομική κατάσταση όλης της Ελληνικής Κοινωνίας και ειδικά το γεγονός ότι το αμέσως επόμενο διάστημα μπαίνουν σε εφαρμογή, όπως προαναφέρουμε, οι κυβερνητικές αποφάσεις για τους ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, μια διαδικασία που προσδοκά να φέρει στα ταμεία των τραπεζών και όχι μόνον, μέσα στο 2018 περί τα 5 δις. αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η πάρα πολύ σωστή και επίκαιρη, προαναφερόμενη πρωτοβουλία, είναι υποχρέωση όλων μας να την στηρίξουμε.

«Αποτελεί μείζον κοινωνικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα. Η στιγμή είναι καθοριστική για την συνένωση όλων των δυνάμεων, καθώς οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και η συνταγματική αναθεώρηση προχωρούν και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο το θέμα. Πρέπει να προστατεύσουμε τα σπίτια των πολιτών. Καμιά οικογένεια δεν πρέπει να βρεθεί στο δρόμο», όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Έτσι λοιπόν, όλοι οι παριστάμενοι θεώρησαν επιβεβλημένη την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την θωράκιση των πολιτών, αλλά και την απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση, καθώς επίσης και θετική την σχετική κίνηση και συνεργασία του Σωματείου μας με την Περιφέρεια. Υπέγραψαν το σχετικό κείμενο και παρέλαβαν έντυπα, ούτως ώστε να μοιραστούν στο προσωπικό των τμημάτων τους για τις σχετικές υπογραφές".