Ένα ταξίδι που ξεκινά από το Αφγανιστάν και φτάνει στην Ευρώπη από εκεί στην Ειδομένη και στην Πάτρα!

Ο Joel Van Houdt είναι ο ανεξάρτητος και βραβευμένος φωτορεπόρτερ βρέθηκε στην Πάτρα για να φωτογραφίσει τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στην πόλη...

Ο 36χρονος φωτογράφος έχει βραβευτεί για το έργο του το οποίο έχει δημοσιευτεί σε παγκόσμιες εκδόσεις όπως το Al Jazeera America, το Colors, το Ft Weekende Magazine, το Ceo China, το The Guardian, το Wahsington Post, το The Times και πολλά ακόμα.

Μάλιστα η δουλειά τους με τίτλο "Είσοδος στην Ευρώπη" που τεκμηριώνει τη ζωή ενός μορφωμένου Μαροκινού πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παράνομη είσοδο του στην Ισπανία εκτέθηκε μεταξύ άλλων στο Stern και στο Βέλγιο.

Το ρεπορτάζ του κέρδισε το κορυφαίο βραβείο των μέσων ενημέρωσης της Γερμανίας!

Τώρα, μέσα από την επαγγελματική του σελίδα του στο διαδίκτυο έκανε γνωστή την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Αφγανοί και Πακιστανοί υπήκοοι που ζουν στις σανίδες της ΑΒΕΞ η οπουδήποτε βρουν ένα υπόστεγο μακριά από την αστυνομία και τα αδιάκριτα βλέμματα.

Περιγράφωντας μάλιστα τις εικόνες για το νέο του project αναφέρει...

Εικόνα εξωφύλλου: "Αφγανοί κοιμούνται ενώ ένας Πακιστανός προσεύχεται σε ένα αυτοσχέδιο τζαμί σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην ελληνική παράκτια πόλη της Πάτρας. Αφγανοί και πακιστανικοί μετανάστες (συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων) παραμένουν σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη κοντά στο λιμάνι, παίζοντας την "γάτα και το ποντίκι" με την αστυνομία πολλές φορές την ημέρα.

Προσπαθούν να μπουν μέσα ή κάτω από τα φορτηγά και επάνω σε κάποιο πλοίο που κατευθύνεται προς την Ιταλία. Πολλοί έχουν κολλήσει εδώ για μήνες"


"Ο Anwar από την Καμπούλ κοιμάται νωρίς το πρωί σε μια σκάλα ενός εγκαταλελειμμένου εργοστάσιου ξυλείας πλησίον του ελληνικού λιμανιού της Πάτρας.

Βρίσκεται εδώ (εννοεί την Πάτρα) 3 μήνες, προσπαθώντας να φτάσει στην Ιταλία κρυμμένος μέσα ή κάτω από φορτηγό στο πορθμείο"