Ένας πίνακας του 1860 έχει μια λεπτομέρεια που φαινομενικά ανήκει στη σύγχρονη εποχή: Μια γυναίκα περπατά με το κεφάλι σκυμμένο και το βλέμμα κολλημένο σε ένα... τηλέφωνο.

Λίγα μέτρα μπροστά της είναι ένας άνδρας γονατισμένος με ένα λουλούδι στο χέρι, έτοιμος να της το δώσει, αλλά εκείνη δεν τον κοιτάζει καν.

Η εικόνα αυτή θα μπορούσε ίσως να ανήκει στο τώρα, εκτός από τα ενδύματα του δέκατου ένατου αιώνα, που φορούν οι δύο νέοι.

Ο Γκλάνσινγκ Πίτερ Ράσελ εντόπισε το «iPhone» σε μια επίσκεψη στο μουσείο Neue Pinakothek στο Μόναχο, όπου βρίσκεται ο πίνακας με το όνομα «The Expected One» και έχει φιλοτεχνήσει ο Ferdinand George Waldmüller.

«Ακριβώς όπως και στην εφαρμογή για ραντεβού αλλά στον πίνακα Die Erwartete του Walmüller» έγραψε στο Twitter ο Ράσελ.

Σύμφωνα με την γκαλερί, όμως, δεν πρόκειται για μία ταξιδιώτη που έχει γυρίσει πίσω στο χρόνο και περιπλανιέται στους δρόμους του ιστορικού Tinder. Αντιθέτως, η νεαρή κοπέλα στον πίνακα, διαβάζει ένα βιβλίο με ύμνους.

Ο Ράσελ, που περιστασιακά γράφει στο μπλογκ του για τον πολιτισμό, δήλωσε στο Motherboard:

«Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι πόσο μια αλλαγή στην τεχνολογία έχει αλλάξει την ερμηνεία του πίνακα. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι το 1850 ή 1860 κάθε θεατής θα είχε εντοπίσει το αντικείμενο που κοιτά απορροφημένη η κοπέλα, ως ένα βιβλίο με ύμνους ή προσευχές. Σήμερα όμως, όλοι θα έβλεπαν ένα κορίτσι που χαζεύει στα social media μέσα από το smartphone της».