Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία στην περιοχή της Νέας Περάμου με την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορινθου να έχει μετατραπεί σε ποτάμι με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί στα οχήματά τους.

Η ισχυρή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το ποτάμι στην περιοχή και τα νερά να φτάσουν ως το δρόμο. Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι οδηγοί οι οποίοι  καλούν σε βοήθεια. Όπως ανέφερε ένας οδηγός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 οδηγός εγκλωβίστηκε στο φορτηγό του από τις 5:20 το πρωί. Ο οδηγός κινείτο στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων Αττικής η υπηρεσία μας έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, ενώ απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να μην μετακινηθούν προς την περιοχή εάν έχουν τη δυνατότητα για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.


Φωτογραφίες: Facebook /Ευα Μαρινάκη

Φωτογραφίες: Facebook /Ευα Μαρινάκη