Η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος ξεκινά μέσα στο 2018 και δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους, προς την κεντρική οδό της Πάτρας, θεωρώντας ότι εκεί πρόκειται να γίνει ο πιο εμπορικός δρόμος της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί επαγγελματίες κυρίως από τον χώρο του εμπορίου, ψάχνουν να βρουν από τώρα ποια μαγαζιά πάνω στην Μαιζώνος, μπορεί να είναι ξενοίκιαστα ή να έχουν κλείσει πρόσφατα, προκειμένου να κινηθούν αναλόγως.

Η αλήθεια είναι ότι με την κρίση που υπάρχει στο λιανικό εμπόριο και την ύφεση στην αγορά, οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες που ήδη δραστηριοποιούνται πάνω στον κεντρικό αυτό δρόμο τα φέρνουν με δυσκολία εις πέρας.

Η Μαιζώνος, είναι έτσι και αλλιώς ένας εμπορικός δρόμος, στην «καρδιά» του κέντρου της Πάτρας και τα ενοίκια ήταν πάντοτε υψηλά. Όμως πολλοί μένουν, με την προοπτική ότι ο δρόμος θα πεζοδρομηθεί και πιστεύοντας ότι το γεγονός αυτό θα αποτελέσει εφαλτήριο για να ανεβάσουν τον τζίρο τους και την κίνηση στα μαγαζιά τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε κατάστημα του δρόμου που έμεινε ξενοίκιαστο πρόσφατα, αναμένεται να ανοίξει μαγαζί με προϊόντα από την Ρωσία, στοχεύοντας έτσι στους Ρώσους τουρίστες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι προς τα εκεί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους και ορισμένοι από τον χώρο της εστίασης.

Ωστόσο, ακόμα είναι νωρίς για προβλέψει κάποιος αν η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα αλλάξει τον χαρακτήρα του δρόμου, μετατρέποντάς τον, όπως έγινε σταδιακά με την Ρήγα Φεραίου. Να αναφέρουμε ότι η Μαιζώνος θα πεζοδρομηθεί από το ύψος της Αράτου έως την Γούναρη.