Η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά τα καταστήματα εστίασης, τα καφέ, τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, με τον χειμώνα να αναμένεται να είναι «βαρύς» και για την Πάτρα, παρά τους εκατοντάδες φοιτητές που έχει.

Το ότι προτού καλά - καλά μπούμε στην χειμερινή περίοδο, ήδη βλέπει κανείς στο κέντρο της Πάτρας να έχουν κλείσει καφετέριες και καταστήματα που έχουν να κάνουν με την εστίαση, αποτελεί απλά και μόνο την κορύφωση της διαπίστωσης αυτής.

Έτσι, μετά τον Μύθο και το Del Bar που έκλεισαν στην Τριών Ναυάρχων, μία ακόμα καφετέρια στο κέντρο της Πάτρας, η Churchill, που στεγαζόταν σε κτίριο της οδού Γεροκωστοπούλου στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, έβαλε «λουκέτο». Δεν άντεξε την κρίση. Πίσω όμως από τα «λουκέτα» που παρατηρούνται στην αγορά και στο κέντρο της πόλης, υπάρχει και ένα βάθος που οδηγεί σε αυτό το αποτέλεσμα.

Μετά τους θερινούς μήνες και τα τραπεζάκια έξω στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας που λίγο έως πολύ έσωσαν την κατάσταση, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για αναψυχή και ψυχαγωγία.

Ήδη σε αρκετά μαγαζιά της Πάτρας έχει φανεί μία αναδουλειά, αφού παρά το μεγάλο «κύμα» φοιτητών που έχει έρθει φέτος στην αχαϊκή πρωτεύουσα – που έχουν έτσι και αλλιώς τα δικά τους στέκια – υπάρχει «βουτιά» στην προσέλευση του κόσμου. Κάτι που με βάση την οικονομική κατάσταση που υπάρχει ήταν αναμενόμενο.

Αυτό σε συνδυασμό με την φορολογία, τα μεγάλα έξοδα και όλα τα υπόλοιπα που έχουν πέσει σαν «βαρίδι» στην εστίαση θα έχει σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επιχειρηματίες του χώρου, να υπάρξουν κι άλλα «λουκέτα» κατά την διάρκεια του χειμώνα.