Στο πλευρό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν κατά των πλειστηριασμών τίθεται το σωματείο εργαζομένων Ιπποκράτης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Την Τετάρτη στις 15 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο μας, όπου στην αίθουσα Συγκεντρώσεων του 1ου ορόφου του ταχυρρύθμου θα έχουμε συνάντηση – συζήτηση για την στήριξη της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία πάρα πολύ σωστή και επίκαιρη.

Δεδομένου ότι: Το αμέσως επόμενο διάστημα μπαίνουν σε εφαρμογή οι κυβερνητικές αποφάσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς  μια διαδικασία που προσδοκά να φέρει στα ταμεία των τραπεζών και όχι μόνον, μέσα στο 2018, περί τα 5 δις.

Οι απειλές  σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και πολλά άλλα, προαναγγέλλουν ένα νέο άσχημο τοπίο για την κοινωνία μας, ένα τοπίο σαφώς εντελώς διαφορετικό απ' αυτό που είχαμε μέχρι σήμερα, όπου προστατευόταν η πρώτη κατοικία.

Δυστυχώς το προεκλογικό σύνθημα των σημερινών κυβερνώντων, "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", με τις κυβερνητικές τους αποφάσεις πολύ σύντομα θα γίνει "Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη"».