Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 αυγά
  • 2 κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 1 αυγό
  • 500 γραμμάρια φέτα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 600 γραμμάρια ντομάτα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο βασιλικό
  • 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε σιγά - σιγά νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή και που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Αφήνετε τη ζύμη μία ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
  3. Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια. Να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λίγο αλεύρι ώστε εάν τυχόν η ζύμη είναι λιγάκι υγρή να περνάτε κάθε κομμάτι με λίγο αλεύρι να τ' απορροφήσει.
  4. Κάθε κομμάτι το ισιώνετε στους κυλίνδρους της μηχανής για μακαρόνια. Κόβετε στρογγυλά κομμάτια από την ισιωμένη ζύμη.

Για τη ζύμη - συναρμολόγηση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αυγό και προσθέτετε τη φέτα τριμμένη σταδιακά ανακατεύοντας.
  2. Γεμίζετε τα ραβιόλια στο κέντρο τους, τα κλείνετε σε μεσοφέγγαρο και με ένα πιρούνι και λίγο νεράκι ασφαλίζετε την άκρη ώστε να μην ανοίξουν.
  3. Τα βράζετε για 5-6 λεπτά και τα σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  1. Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ραβιόλια, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσουμε λίγο, για να μην κολλήσουν
  2. Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.