«Θερίζουν» οι μικροκλοπές στο κέντρο της Πάτρας, με τα περιστατικά να είναι καθημερινά και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να «τρέχει» από περιστατικό σε περιστατικό. Οι επιτήδειοι φαίνεται ότι παίρνουν από πίσω εύκολους στόχους που έχουν βάλει στο μάτι και όταν βρουν την κατάλληλη ευκαιρία επιτίθενται για να κλέψουν.

Μέσα σε λίγες ώρες, το πρωί της Τρίτης, συνέβησαν δύο περιστατικά. Το πρώτο στην Ρήγα Φεραίου, μεταξύ της Τσαμαδού και της Σαχτούρη όταν άγνωστος πήγε να αρπάξει από τον λαιμό μιας ηλικιωμένης μια αλυσίδα, χωρίς όμως να τα καταφέρει, αφού οι φωνές της γυναίκας τον έκαναν να το βάλει στα πόδια. Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Λίγη ώρα αργότερα δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όταν πήγαν να αφαιρέσουν την τσάντα μιας γυναίκας, στην Αγίου Ανδρέου, ανάμεσα στην Αράτου και την Ζαΐμη. Παρόμοιες απόπειρες κλοπών σε περαστικούς, κυρίως σε ηλικιωμένους και γυναίκες σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορα σημεία της Πάτρας.