Την πανέμορφη πόλη της Ναυπάκτου την έχουμε επισκεφτεί πολλές φορές και μας ξετρελαίνει για χίλιους λόγους. Αποτελεί ένα γραφικό μέρος με γειτονιές ζεστές και φιλόξενους κατοίκους, ελκύοντας μας όλες τις εποχές του χρόνου.

Κάθε γωνιά της ξέρει και σε μαγεύει με ξεχωριστό τρόπο όμως κρύβει και κάποια μυστικά εκτός πόλεως όπως για παράδειγμα το υπέροχο χωριό Χάνι του Μπανιά το οποίο απέχει μόλις ένα τέταρτο από εκεί και είναι μια εξαιρετική ιδέα για κάποιον που θέλει να επιχειρήσει μια φθινοπωρινή απόδραση.

Μην περιμένετε να αντικρίσετε ένα τουριστικό θέρετρο, με σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, πλημμυρισμένο από κόσμο. Η περιοχή προσφέρεται κυρίως για εναλλακτικό τουρισμό γι’ αυτό τα πάντα εκεί έχουν διατηρήσει το παραδοσιακό, χωριάτικο στοιχείο με τα λιθόκτιστα σπίτια και τις καταπράσινες πλαγιές.


Τα βλέμματα όμως, αναμφίβολα μαγνητίζει το ποτάμι του Εύηνου όπως και η εντυπωσιακή μεταλλική γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού. Το τοπίο γύρω από την τελευταία είναι μαγευτικό. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν ο συνδυασμός νερού, πράσινου και βουνού αφοπλίζει όποιον βρεθεί εκεί και γαληνεύει το βλέμμα και την ψυχή.

Η περιπέτεια όμως δεν βρίσκεται μακριά. Από τους πρόποδες ήδη του χωριού θα σας υποδεχθούν διάφοροι σύλλογοι που θα σας παρασύρουν σε αθλητικές δραστηριότητες και θα σας συστήσουν τις αξίες του εναλλακτικού τουρισμού.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν βρεθείτε στο Χάνι και ανακαλύψετε τα μυστικά του εκείνα θα σας μείνουν για πάντα στην καρδιά.