Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων για την τοποθέτηση των κατασκευών του Χριστουγεννιάτικου χωριού που αναμένεται να αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης για τους Πατρινούς και ειδικότερα για τα μικρά παιδιά.

Το Καρναβαλικό Συνεργείο και ο Πέτρος Βρυώνης έχουν σχεδόν ολοκληρώσει μία σειρά νέων δημιουργιών και κατασκευών που θα στολίσουν φέτος το Χριστουγεννιάτικο χωριό, σε συνδυασμό, πάντα με τα σπιτάκια, τους Αϊ Βασίληδες, τους καλικάντζαρους και όλα τα σχετικά που είχαμε θαυμάσει πέρυσι.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό πέρυσι είχε εντυπωσιάσει τους πάντες και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την Πάτρα, συγκεντρώνοντας δεκάδες Πατρινούς, μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Γεωργίου, όλες τις μέρες των γιορτών.

Φέτος η διαφορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrasevents.gr, είναι ότι δεν θα υπάρχει χριστουγεννιάτικο έλατο, το οποίο ομολογουμένως είχε εντυπωσιάσει τους πάντες με το ύψος του.

Βλέπετε, παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι αρμόδιοι του Δήμου, δεν κατόρθωσαν να βρουν έναν μεγάλο Χριστουγεννιάτικό έλατο που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και να δίνει έναν διαφορετικό χαρακτήρα στην πλατεία Γεωργίου.

Το κενό του έλατου που δεν θα υπάρχει θα καλυφθεί μέσα από μία καινούργια μεγάλη και επιβλητική χριστουγεννιάτικη φάτνη που θα τοποθετηθεί στο κέντρο σχεδόν της πλατείας, την οποία ήδη επιμελούνται και σχεδιάζουν οι αρχιτέκτονες του Δήμου.


Φάτνη και σπιτάκια στην Τριών Συμμάχων

Η φάτνη μαζί με το χριστουγεννιάτικο χωριό θα δώσουν μία γιορτινή ατμόσφαιρα στην καρδιά της Πάτρας. Όμως πέρα από την πλατεία Γεωργίου, τα γιορτινά της θα φορέσει και η πλατεία Τριών Συμμάχων.

Εκεί, εκτός της φάτνης που θα τοποθετηθεί θα υπάρξουν και χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, λίγο μικρότερα από αυτά της πλατείας Γεωργίου, προσδίδοντας όμως ένα γιορτινό τόνο και στο σημείο αυτό του κέντρου της Πάτρας. Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν στολισμοί και σε άλλα σημεία της Πάτρας στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά και στην Τριών Ναυάρχων.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι προκειμένου να εξαλείψει τα φαινόμενα των βανδαλισμών που παρατηρήθηκαν πέρυσι, φέτος έχει θα αναθέσει σε εταιρεία φύλαξης την προστασία και την ασφάλεια των χώρων.