Ο Βαν Γκονγκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους που υπήρξαν ποτέ, χωρίς όμως να αναγνωριστεί από την εποχή του, ενώ το πάθος του για την ζωγραφική, αλλά και η ιδιομορφία της προσωπικότητας του, ήταν αυτά που τον οδήγησαν σε ένα άδικο τέλος.

Η ταινία «Loving Vincent – Ο Αγαπημένος μου Βίνσεντ» που προβάλλεται με επιτυχία στο «Πάνθεον» έρχεται για να μεταφέρει την ταινία του Ολλανδού ζωγράφου, στην μεγάλη οθόνη, διερευνώντας την ζωή του, το έργο και τον μυστηριώδη θάνατο του.

Η ταινία είναι ζωγραφισμένη στο χέρι, με μία ομάδα 120 Ελλήνων ζωγράφων να αναλαμβάνουν και να βάζουν εις πέρας αυτό το project. Ανάμεσα σε αυτούς που ζωγράφισαν στο χέρι την ταινία καρέ – καρέ είναι και η Πατρινή Πολίνα Μαυρικάκη.

Η Πολίνα Μαυρικάκη, βρέθηκε στην Πάτρα, στο πλαίσιο της παρουσίας της ταινίας, ενώ μία μέρα νωρίτερα έβγαλε τον καμβά της στην πλατεία Γεωργίου για να ζωγραφίσει σύμφωνα με την τεχνοτροπία του Ολλανδού ζωγράφου, εντυπωσιάζοντας το κοινό και όσους πέρασαν από εκεί.

Η Πατρινή Πολίνα έφτιαξε πάνω από 700 frame – καρέ της ταινίας, ενός φιλμ που αξίζει να σημειωθεί ότι γυρίστηκε με την συμμετοχή ηθοποιών σε green screen και στη συνέχεια ζωγραφίστηκε στο χέρι.

Η νεαρή ζωγράφος έχει τελειώσει το πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο της Πάτρας και στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στον Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, στο εργαστήρι του Χρόνη Μπότσογλου και του Γιώργου Λαζόγκα, ενώ έχει στο John F. Kennedy International School στην Ελβετία.

Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Δημογιάννη που ήταν ένας από αυτούς που βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου, μένοντας εντυπωσιασμένος από τις δημιουργίες της Πατρινής εικαστικού.